U bevindt zich hier: Groepen » 2018 - 2019 » Groep 8

Welkom op de groepspagina van groep 8

Belangrijke data:                
Woensdag 10 juli: Musicalopvoering voor de groepen 1-4                      
Donderdag 11 juli;  Musicalopvoering voor de groepen 5-7 en 's avonds AFSCHEIDSAVOND
Vrijdag 12 juli    :    We starten later, even uitslapen / zomerfeest
Maandag 15 juli;    Klassenuitje (continurooster) bowlen en eten
Woensag 17 juli;    LAATSTE SCHOOLDAG -trakteren

3 juli bezoek in Den Haag aan Madurodam en de Tweede Kamer
We zijn vandaag in Madurodam geweest, daar hebben we een spel gespeeld waarin we 4 politieke partijen mochten vormen met eigen agendapunten. Daarna mochten we samen een stad inrichten, officieel met een voorzitter die ons leerde wat democratisch beslissen nu eigenlijk betekent.
Daarna mochten we zelf een miljoenennota maken. Tot slot konden de kinderen een kijkje nemen in Madurodam. De Bus bracht ons 's middags naar het Binnenhof en hebben we een kijkje bij een debat in de Tweede Kamer mogen nemen. Reuze interessant allemaal en voor al de busreis was erg gezellig ;-). Hieronder een mooie foto, de rest staat bij het fotoalbum.

Musical -  de uitnodigingen zijn van (bijna) iedereen meegegaan. We hebben tickets gemaakt, net als bij echt theatervoorstellingen. We willen kleine broertjes en zusjes natuurlijk niet weigeren, maar we willen u wel op het hart drukken dat we niet genoeg plek hebben om alle broertjes en zusjes mee te laten komen. Ook zal de avond tot laat duren, wat waarschijnlijk niet wenselijk is voor de kleintjes. Ook leidt het af van degenen om wie het gaat, namelijk groep 8. Probeert u daarom alstublieft oppas of onderling wat te regelen. De musical gaat steeds beter, de juffen zijn trots op het stelletje ongeregeld ;-). De laatste spulletjes worden verzameld en er wordt druk aan het decor gewerkt. Wat zult u trots zijn 11 juli. Sla maar vast de zakdoeken in!!

21 juni; gastles
Vandaag kwam Petra van Loo, kindercoach, in de klas om te vertellen over omgaan met emoties als je naar het VO gaat. Je gevoelens erkennen en leren hoe je met deze emoties omgaat. Elke groep 8 zou deze les moeten krijgen, om een beetje te leren dat het goed is om te praten over emoties. Bedankt Petra. De kinderen hebben een folder meegekregen, mocht u meer informatie willen over Petra en haar praktijk, staat er op de folder een webiste vermeld. Kijkt u daar gerust op voor verdere info.

Kleutervierdaagse 17-20 juni
Groep 8 mocht weer de jaarlijkse vierdaagse voor de groepen 1 en 2 organiseren. Ze hebben zelf 4 routes uitgezet, verzorgden het veilig overstaken als klaar over en wanneer de kleuters terug op school kwamen stond er een groepje klaar met fuit en limonade. Helaas ging het woensdag niet door vanwege slechte weersomstandigheden, maar donderdag konden we onze kleine helden onthalen onder luid applaus van ouders, kinderen en leerkrachten en kregen alle kleuters een medaille

Vaderdag 19  juni
We hopen dat alle vaders de versierde dakpan een mooi plekje hebben kunnen geven, de kinderen hebben er hun best op gedaan in ieder geval. Een hele fijne vaderdag gewenst!


CITO en paasviering. Het zit erop. De CITO is opgestuurd. Het waren 2 zeer rustige ochtenden ;-). Donderdag voor de pauze hebben we nog de laatste taken afgemaakt. Om 11:00u hadden we de paasviering in de kerk gevolgd door een heerlijke paaslunch. En dan nu VAKANTIE. Geniet ervan allemaal! 


12 april. Koningsspelen. Vandaag hadden we de Koningsspelen. In de ochtend waren we begeleiding van groep 1/2. En 's middags mochten we zelf sporten op de velden van Zwart Wit en de Sypel. Ondanks de koude wind liet gr8 zich weer van zijn fanatieke en sportieve kant zien.  U kunt bij het foto album een impressie van deze dag bekijken.


Donderdag 4 april. We doken de geschiedenis van Harderwijk in door middel van een auditoer door de binnenstad. Het was lleerzaab interessant en vooral leuk!.


Donderdag 28 maart bleven we op school lunchen.​Dit was vanuit het initiatief "ik eet het beter" wat gaat over de schijf van vijf en hoe belangrijk gevarieerd eten is voor je groei, hersenen en gezondheid. Het was heerlijk en super gezellig.


Donderdag 21 maart kregen we een laptop van de juf. We mochten de FBI meehelpen om een hacker te pakken. We moesten onder andere codes kraken. We kregen per groepje €200,-. Als we er niet uitkwamen en de code moesten kopen bij de juf kostte het €25,- per hintticket. Het was een race tegen de klok, maar we zijn er in geslaagde FBI de hacker op te sporen.


14 maart Omdat de juf bijna jarig was, hebben we heerlijke pizza's gebakken!!!

U heeft het misschien al gehoord, we zijn bezig met het uitzoeken van een musical en het lijkt erop dat onze keuze bijna is gemaakt. We zijn nu deze musical wat aan het inlezen en de liedjes aan het luisteren. Over een week zullen we beslissen.
Als de boekjes dan binnen zijn, lezen we eerst klassikaal een aantal keer de musical, zodat iedereen goed weet waar het over gaat en wat elke rol inhoudt. Daarna mogen de leerlingen 3 rollen opschrijven waar ze voor in aanmerking willen komen. We zullen autitiets houden en de rollen verdelen. En vanaf daar is het wekelijks 2 á 3 keer oefenen! Op donderdag 11 juli zullen we deze musical voor de ouders opvoeren.

1 feb Abigail werd vandaag verrast in de klas door meneer Hop van het Morgen College. Zij had een tas gewonnen met een quizvraag tijdens de open avond.
 

31jan. Zooooo de CITO periode zit er eindelijk op.
We hebben getracht het zo goed mogelijk te verdelen, maar dan nog was het best pittig voor de kinderen. Bij het fotoalbum staan wat foto's van het circuitje Engels van afgelopen donderdag.
Bij de meeste kinderen is het advies gegeven en kunnen maandag de aanmeldformulieren mee. Spannende tijd voor groep 8


Een gezond en gelukkig 2019!

Belangrijke data: 11 januari 1e workshop, maandagMIDDAG 14 jan zijn de leerlingen vrij i.v.m. studiemiddag vco. 

21 dec Kerst. We hebben vandaag Kerst gevierd. Samen gezongen en vertelt over het verhaal ban Jozef en Maria en de geboorte van onze Here Jezus. We beseffen dat we het goed hebben samen en in ons land. We hebben genoten van een heerlijke buffet. Bedankt voor al het lekkers! Een fijne vakantie allemaal en hele fijne en gezegende feestdagen. 

10-14 dec We hebben deze week een proefcito gehad. "Spannend en vooral saai", aldus de mening van groep 8. Komende week maken we nog een paar taken af.  

5 dec Sinterklaas was op school. We hebben prachtige surprises uitgepakt en mooie gedichten gelezen. Het was supergezellig. Dat kunt u bij de foto's wel zien. Het was fijn om te zien dat iedereen op welke manier dan ook zijn of haar best had gedaan voor de ander. Bedankt allemaal voor deze top ochtend.

30 nov zijn we op bezoek geweest bij het RSG. We begonnen met een les geschiedenis, gevolgd door muziek en daarna aardrijkskunde. En toen we terugkwamen troffen we deze bende aan in de klas..... Gelukkig wel een heerlijke chocoladeletter voor elk kind.

19-23 nov
We hebben dagelijks een stapel kranten in de klas, daar zijn we dan ook goed mee aan de slag gegaan. van kranten leer je ontzettend veel begrijpend lezen strategiën toe te pasen en vergroot je automatisch de woordenschat. Goede tip dus ook voor thuis.  
U kunt bij het fotoalbum een aantal foto's zien hoe we hiermee hebben gewerkt.

22 nov; Op bezoek bij Groevenbeek College
We werden met de bus opgehaald, hoe chic is dat? We werden verdeeld in 2 groepjes samen met de Triangel. De vakken Biologie, muziek, Engels en een vakcollege werden gevolgd. Een vakcollege is een les die je volgt gericht op het vervolgonderwijs van het MBO of HBO, bijvoorbeeld mode & design waar wij bij zaten, we mochten onze eigen shopping bag ontwerpen.

7  nov; We zijn op bezoek geweest bij het MorgenCollege. De klas werd in 2 groepen verdeeld. De ene groep ging naar Engels, Wiskunde en Sport, de andere naar koken, houtbewerking en godsdienst. Het was een leuke en leerzame ochtend. Er staan natuurlijk ook foto's op de site.

2 nov We zijn weer een week verder, de herfstvakantie heeft ons goed gedaan! Deze week alweer hard gewerkt. Kijkt u maar... en bij het fotoalbum nog meer te vinden.

19 okt zijn de leerlingen vrij i.v.m. studiedag 

12 okt hielden we de voorleeswedstrijd. Yassine vertegenwoordigde groep 8. Wat las hij goed voor zeg! De winst ging naar Safouan maar wij zijn ook hartstikke trots op Yassine en alle andere voorlezers.

12 okt De post uit Klazienaveen is binnen.... We zijn allemaal aan een "penvriend(in)" gekoppeld uit een groep 8 uit Klazienaveen. Per drie weken sturen we elkaar brieven over de gang van zaken in en rondom groep 8. 

11 okt 's middags fiets mee ivm fietscontrole

10 oktober opa en oma dag. Wat fijn dat we een paar grootouders op bezoek hadden en ze zelfs hielpen bij het bakken van de heerlijke cake. Bedankt voor uw bezoek

3 okt - voorleesontbijt. â€‹Wauw een prachtige gevulde tafel. Bedankt voor alle lekkere hapjes die we mochten opeten terwijl meester Rob voorlas. Foto's in het fotoalbum.

28/9 kamp. Het waren drie fantastische dagen. Wat hebben we veel lol gehad. Bij het foto album kunt u de foto's bekijken. 

19 \09 We zijn al druk met de voorbereidingen op kamp. De kinderen mogen deze week broodbeleg en de fietsreservesleutel. Beide voorzien van naam. De kampliedjes worden ingestudeerd. We hebben er superveel zin in. Woensdag 26 september mag je romd 10;45uur je bagage komen brengen. Om 11;00u starten we even samen in de klas. We fietsen dan toch echt om 11;15u weg richting Putten. Vergeet niet een lunchpakketje mee te nemen voor onderweg.