U bevindt zich hier: Groepen » 2018 - 2019 » Groep 7b

       Op de groepspagina van groep 7b

Kookworkshop bij 'De Basiliek"    (17 oktober 2018)
Wij zijn vanmorgen bij restaurant 'De Basiliek' geweest voor een kookworkshop. Onze groep werd gesplitst en we hebben voor elkaar gekookt. Ook hebben we tusssendoor leuke spelletjes gedaan.
Alle foto's van deze ochtend staan in het fotoalbum van onze groep.


 

Vriendenkring kleien (11 oktober 2018)
Vanmiddag hebben we allemaal een vriendenkring gemaakt van klei. Het was een leuke ervaring om weer eens met natuurklei te werken. De resultaten zijn heel erg mooi geworden. In het fotoalbum van onze groep staan alle foto's.
 

Taalronde kinderboekenweek  ( 3 oktober 2018)
Vandaag hebben we een taalronde gehouden over het thema van de kinderboekenweek: 'vriendschap.' We hebben eesrt met elkaar gebrainstromd over het onderwerp. Wat betekent vriendschap en wat houdt dat precies in. Daarna hebben we allemaal een lijstje gemaakt met allemaal dingen waar je aan denkt bij 'vriendschap.' We hebben in tweetallen met elkaar gesroken over de lijsjes die we hebben gemaakt en daarna zijn we een verhaal gaan schrijven over het thema. Aan het eind van de les hebben een aantal kinderen hun verhaal voorgelezen aan de groep. De volgende les gaan we kritisch naar de tekst kijken en ook op de spelling letten.

Gym   ( 18 september 2018)
Elke dinsdagochtend gaan wij samen met groep 7a gymmen. Afgelopen week hebben we een circuit gedaan. In het fotoalbum van onze groep staan enkele foto's van deze les.

De eerste twee weken in groep 7b
We hebben een hele goede start van het nieuwe schooljaar gehad. De eerste week heeft in het teken gestaan van kanjertraining en groepsvorming. We hebben op vrijdagmiddag alle ouders uitgenodigd voor een high tea en om een kijkje te nemen in de groep. Wat fijn dat bijna alle ouders zijn geweest. Inmiddels zijn we weer hard aan het werk, maar gelukkig is er ook tijd voor andere zaken. :) Aankomende week spreken we alle ouders en kinderen met de kennismakingsgesprekken en kunnen we met elkaar goede afspraken maken over het leerproces van de kinderen.

Nog een paar dagen en dan gaat de school weer beginnen. We hopen dat jullie een fijne vakantie hebben gehad en ook weer zin hebben om naar school te gaan.
Alles staat klaar in de klas, dus tot maandag!! :)