U bevindt zich hier: Groepen » 2018 - 2019 » Groep 5

Welkom op de groepspagina van

Oktober

1 oktober: Uitje Stadsoogst.  De kinderen hebben kennis gemaakt met gezonde snoep groenten. Ze hebben opdrachten gemaakt en geproefd en sportieve activiteiten gedaan. Met behulp van JOGG medewerkers was het een geslaagde middag. Ook vond de aftrap plaats van de campagne SnoepGroente. Wethouder Marcel Companjen gaf het startsein door een lekkere bos verse uit de grond te trekken. 

Vrijdag 5 oktober: Uitje Pakhuis

Vanuit Cultuurkust hadden we een uitje naar het Pakhuis. Het thema was ‘’Graven naar Goodies.’’ Het ging  over de prehistorische grafheuvels die rondom Ermelo volop te vinden zijn. De Veluwe is één grote archeologische schatkamer. In het Pakhuis is een tentoonstelling met archeologische vondsten. Met een leuke speurtocht met opdrachten waren de kinderen echte onderzoekers en leerden ze over de prehistorie en maakten ze kennis met archeologie en mochten ze zich experts noemen. Erg leuk.

September

We zijn al aan de vierde week bezig en hebben het goed naar de zin in groep 5. Vorige week maakten we kennis met Luigiano, die bij ons in de klas is gekomen. Hij heeft zijn draai al aardig gevonden.

We hebben kennis gemaakt met geschiedenis, aardrijkskunde, natuur en Engels. We kunnen in het Engels vragen hoe iemand heet en hoe oud iemand is. What is your name? My name is.... How old are you? I am ....... years old.  Bij geschiedenis hebben we geleerd hoe de eerste boeren in ons land leefden.

Maandag 27 augustus beginnen jullie in groep 5 bij meester Erik

Meester Erik is de hele week jullie meester, woensdag eens in de 2 weken staat juf Aranke voor de groep.

We hebben iedere dinsdagmorgen van 10.15-11.45 gym, dit jaar in De Sypel. Jullie nemen dus iedere dinsdag je fiets mee naar school. Je gymt in korte broek, shirt/hemdje en gymschoenen zonder zwarte zool.