U bevindt zich hier: Groepen » 2018 - 2019 » Groep 5

Welkom op de groepspagina van

mei

Maandag 12 mei gingen we met de klas naar de Natuurtuin. Daar hadden we een buitenles over Voorjaarskriebels. We hadden verschillende opdrachten over de planten en dieren die leven in de Natuurtuin. Het was erg leuk en leerzaam.

Woensdagavond speelden 8 leerlingen van groep 5 mee met het korfbal toernooi. 2 wedstrijden werden gewonnen en 1 verloren. Goed gespeeld hoor!

Maart

Maart een maand zonder vakanties en vrije dagen waarin we hard gewerkt hebben en veel gedaan hebben.

Donderdag 16 maart hadden we een les natuur over braakballen van uilen. Deze gingen we uitpluizen om te ontdekken wat uilen eten en wat je tegenkomt in een uilenbal. Hieronder enkele foto's.

We hebben ook en les gehad over gezonde voeding aan de hand van de schijf van 5. We aten een gezonde cracker met zuivelspread en komkommer. 3 dingen uit drie schuiven. 

Februari

We starten komende week alweer met de eerste week van februari. We hebben de Citiotoetsen achter de rug en gaan weer verder met het gewone werk. Binnenkort vinden de rapportgesprekken plaats en krijgen de leerlingen hun eerste rapport.

Vrijdag 8 februari is de laatste workshopronde: U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen wat we doen en geleerd hebben, van 13.15 u-14.15 uur.

Januari

Na een lange periode van vakantie en feestdagen zijn we weer begonnen. Meester heeft de groepjes veranderd. We zijn gestart met de workshops. Dit is erg leuk. We hebben Techniek, animatie, drama en muziek. De workshops zijn gekoppeld aan thema 5 van Aardrijkskunde. Groep 5 en 6 doen de workshops samen en het thema van Aardrijkskunde, 'Over de grens'. Begrippen als import/export/goederen/vervoer/productie komen ook met de workshops voor. Groep 6 heeft het over werk en energie. Bij DRama werden beroepen uitgebeeld en verschiildende soorten vervoer. En bij Techniek leerden de kinderen het productieproces van aardappel uit de grond halen tot het bakken van patat en verkopen. Erg leuk!

December

Dinsdag 11 december gingen we met de klas schaatsen op de schaatsbaan. Dit was erg leuk. Ook de groepen 4 gingen schaatsen. Meester Erik en meester Mukremin gingen ook schaatsen.

5 december vierden we het Sinterklaasfeest op school.  Sinterklaas kwam met de cabrio van juf Ciska op school. De Pieten waren te laat vanwege een pepernoot in het wiel. Ze kwamen op een tandem het schoolplein op. De kinderen van groep 5 hebben voor het eerst surprises gemaakt met een gedicht. Erg leuke surprises waren er. Emma maakt de mooiste en verdiende een chocladeletter.
 

 

Oktober

1 oktober: Uitje Stadsoogst.  De kinderen hebben kennis gemaakt met gezonde snoep groenten. Ze hebben opdrachten gemaakt en geproefd en sportieve activiteiten gedaan. Met behulp van JOGG medewerkers was het een geslaagde middag. Ook vond de aftrap plaats van de campagne SnoepGroente. Wethouder Marcel Companjen gaf het startsein door een lekkere bos verse uit de grond te trekken. 

Vrijdag 5 oktober: Uitje Pakhuis

Vanuit Cultuurkust hadden we een uitje naar het Pakhuis. Het thema was ‘’Graven naar Goodies.’’ Het ging  over de prehistorische grafheuvels die rondom Ermelo volop te vinden zijn. De Veluwe is één grote archeologische schatkamer. In het Pakhuis is een tentoonstelling met archeologische vondsten. Met een leuke speurtocht met opdrachten waren de kinderen echte onderzoekers en leerden ze over de prehistorie en maakten ze kennis met archeologie en mochten ze zich experts noemen. Erg leuk.

September

We zijn al aan de vierde week bezig en hebben het goed naar de zin in groep 5. Vorige week maakten we kennis met Luigiano, die bij ons in de klas is gekomen. Hij heeft zijn draai al aardig gevonden.

We hebben kennis gemaakt met geschiedenis, aardrijkskunde, natuur en Engels. We kunnen in het Engels vragen hoe iemand heet en hoe oud iemand is. What is your name? My name is.... How old are you? I am ....... years old.  Bij geschiedenis hebben we geleerd hoe de eerste boeren in ons land leefden.

Maandag 27 augustus beginnen jullie in groep 5 bij meester Erik

Meester Erik is de hele week jullie meester, woensdag eens in de 2 weken staat juf Aranke voor de groep.

We hebben iedere dinsdagmorgen van 10.15-11.45 gym, dit jaar in De Sypel. Jullie nemen dus iedere dinsdag je fiets mee naar school. Je gymt in korte broek, shirt/hemdje en gymschoenen zonder zwarte zool.