U bevindt zich hier: Groepen » 2018 - 2019 » Groep 4b

Nog een paar dagen en dan is het 29 november. Dan mogen de kinderen hun schoen mee nemen naar school. Met wat lekkers voor het paard! Dan kunnen we het schoentje in de klas zetten. Spannend!

Volgende week woensdag komt Sinterklaas bij ons op school. Het wordt vast een gezellige dag. We hebben er nu al zin in.

Op 11 december gaan we naar de schaatsbaan in de binnenstad. We mogen vanaf 14.00 een uurtje op het ijs.

Kerst vieren we in de klas. Dit doen we op vrijdag 21 december.

Met rekenen zijn we nu bij de tafel van 5. In deze laatste vier weken voor de kerstvakantie oefenen we vooral de tafels van 2, 5 en 10. Ook thuis oefenen de kinderen deze tafels.

Met taal zijn we in thema 3: mijn school. We hebben het onder meer gehad over werkwoorden, klinkers en medeklinkers. Met spelling hebben we de ei/ij-woorden behandeld en de woorden met eer, oor en eur.

 

 We genieten nu lekker van de herfstvakantie, ieder op z'n eigen manier. Oktober is bijna ten einde en november staat al voor de deur.

De opa- en omadag was erg gezellig. Leuk dat u er was! De kinderen genoten er ook van. In de kinderboekenweek heeft juf Ciska voorgelezen, tijdens het voorleesontbijt. Verder mochten er regelmatig kinderen uit onze groep voorlezen voor de klas. We hebben het in onze groep ook gehad over zwerfafval. Onder meer hebben we gekeken naar hoe lang afval in de natuur kan blijven liggen, als het niet opgeruimd wordt. Tenslotte zijn we met grijpers en vuilniszakken de wijk in gegaan, om afval op te ruimen.

In de rekenlessen hebben we aandacht besteed aan de tafels van 2 en 10. Ook werkten we aan plus- en minsommen over het tiental.

Na de vakantie starten we in groep 4b met de eerste spreekbeurten. Op 7 november vieren we dankdag in de Bethelkerk. De fotograaf komt op 12 november bij ons op school. En het is nog geen december, maar ik wil alvast doorgeven dat we op dinsdagmiddag 11 december op de fiets naar de schaatsbaan op De Markt gaan. Leuk om naar uit te kijken!

 

Op woensdag 10 oktober verwelkomen we u, opa's en oma's van de kinderen van groep 4b, op onze school. Vanaf 9:00 uur staat de deur van het lokaal open, om zo een kijkje in de groep te kunnen nemen. Om u van dienst te kunnen zijn, volgt hier het rooster van die dag, zodat u weet welke les er aan de gang is op het moment dat u de klas inloopt.  

9:00    Zingen.

9:15    Rekenen.

10:15  Pauze ( op het plein), daarna eten en drinken.

10:40 Spelling en taal.

11:40 Kanjerspellen.

12:05 Voorlezen.

 

 

We zijn inmiddels halverwege september. Het ritme hebben we al goed te pakken. Met taal houden we ons bezig met het leren van het alfabet. Dit doen we onder meer door het zingen van een liedje! Verder leren we wat een lidwoord en een zelfstandig naamwoord is. Rekenen gaat letterlijk met sprongen en hupjes. Een sprong staat voor 10 en een hupje staat voor 1. De kinderen maken zo, op een actieve manier, getallen tot en met 100. De afgelopen week hebben we met geld gerekend en zijn de halve uren op de wijzerklok aan bod geweest. Ook hebben we splitssommen gemaakt en plussommen over het eerste tiental.  We lezen elke week een keer in groepjes, op de gang. We lezen tevens aan het begin van elke dag. Aankomende week ga ik het hebben over de spreekbeurten, die in de komende tijd gehouden zullen worden. Tijdens de schrijflessen besteden we nu nog aandacht aan de losse letters, maar we gaan langzamerhand toe naar het aan elkaar schrijven.  

 

Welkom allemaal in groep 4b,

We zijn weer gestart en het is erg gezellig! De komende tijd is het even wennen aan school en aan elkaar, zoals elk jaar. Maar we hebben er sowieso zin in.

O ja, we gaan dit jaar op de donderdagochtend naar de gymzaal. De gymles duurt tot ogeveer 11:45 uur.

Volgende week donderdag is er voor de ouders een informatie avond, waarop ik nog veel meer zal vertellen over dit schooljaar.

Groeten van groep 4b en van meester Kampen.