U bevindt zich hier: Groepen » 2018 - 2019 » Groep 4b

Op woensdag 10 oktober verwelkomen we u, opa's en oma's van de kinderen van groep 4b, op onze school. Vanaf 9:00 uur staat de deur van het lokaal open, om zo een kijkje in de groep te kunnen nemen. Om u van dienst te kunnen zijn, volgt hier het rooster van die dag, zodat u weet welke les er aan de gang is op het moment dat u de klas inloopt.  

9:00    Zingen.

9:15    Rekenen.

10:15  Pauze ( op het plein), daarna eten en drinken.

10:40 Spelling en taal.

11:40 Kanjerspellen.

12:05 Voorlezen.

 

 

We zijn inmiddels halverwege september. Het ritme hebben we al goed te pakken. Met taal houden we ons bezig met het leren van het alfabet. Dit doen we onder meer door het zingen van een liedje! Verder leren we wat een lidwoord en een zelfstandig naamwoord is. Rekenen gaat letterlijk met sprongen en hupjes. Een sprong staat voor 10 en een hupje staat voor 1. De kinderen maken zo, op een actieve manier, getallen tot en met 100. De afgelopen week hebben we met geld gerekend en zijn de halve uren op de wijzerklok aan bod geweest. Ook hebben we splitssommen gemaakt en plussommen over het eerste tiental.  We lezen elke week een keer in groepjes, op de gang. We lezen tevens aan het begin van elke dag. Aankomende week ga ik het hebben over de spreekbeurten, die in de komende tijd gehouden zullen worden. Tijdens de schrijflessen besteden we nu nog aandacht aan de losse letters, maar we gaan langzamerhand toe naar het aan elkaar schrijven.  

 

Welkom allemaal in groep 4b,

We zijn weer gestart en het is erg gezellig! De komende tijd is het even wennen aan school en aan elkaar, zoals elk jaar. Maar we hebben er sowieso zin in.

O ja, we gaan dit jaar op de donderdagochtend naar de gymzaal. De gymles duurt tot ogeveer 11:45 uur.

Volgende week donderdag is er voor de ouders een informatie avond, waarop ik nog veel meer zal vertellen over dit schooljaar.

Groeten van groep 4b en van meester Kampen.