U bevindt zich hier: Groepen » 2018 - 2019 » Groep 1c-2c

Welkom bij groep 1/2c

December

Wat was het weer gezellig vandaag. Sinterklaas kwam op school en hij had gelukkig alle tijd om samen met de kinderen te tellen en spelletjes met letters te doen. Piet heeft het leesplankje ook gezien en kon daardoor echt beter lezen! Sinterklaas was ook heel blij met ons zelfgemaakte kado voor hem wat we hem gaven omdat hij tenslotte zelf jarig is. In het fotoalbum kunt u zien hoe het bezoek is verlopen. Verder hebben we nog chocolade letters gemaakt en pepernoten gebakken in de afgelopen weken.

De komende weken gaat het over het kerstfeest. We vieren het kerstfeest in de klas dit jaar en we vertellen de verhalen over de geboorte van Jezus. U krijgt nog een brief met daarin de vraag of de kinderen de laatste vrijdag voor de vakantie wat hapjes mee naar school kunnen nemen zodat we een klein kerstbuffetje kunnen maken in de klas. We genieten samen van deze gezellige tijd!

November

We zijn ontzettend blij dat Sinterklaas weer in het land is. We zetten onze schoen, zingen liedjes en praten heel veel over Sinterklaas. De hele klas is vol met leuke hoeken over Sint: we hebben een Pietenhuis, een inpakkamer, een chocolade letterhoek (met klei), een poppenhuis met playmobil Sint en Pieten, in de bouwhoek hebben we ook kleine Pietjes waar we een huis of stoomboot voor bouwen, we lezen over Sint, schilderen en binnennkort maken we een Sinterklaasdorp. Kijk maar naar de foto's in ons foto-album. Het is genieten.

Oktober

Wat was het gezellig op de opa en oma dag! De kinderen hebben laten zien wat we altijd doen op school en ze vonden het fijn dat u kwam. De foto's staan in het fotoalbum.

De herfst is begonnen. Daarom hebben we vorige week een boswandeling gemaakt. We hebben allemaal mooie blaadjes en dennenappels gevonden voor onze herfsttafel. Kinderen hebben zelf ook veel spulletjes meegenomen. De herfstwerkjes hangen ook in de klas. Zo hebben we een hert gemaakt en leren we o.a. de woorden gewei en kudde. Onze boom heeft bladeren in herfstkleuren gekregen en we gaan nog egels maken. De foto's staan in het fotoalbum.

Afgelopen woensdag ging de kinderboeken week van start. Leuk om in je pyjama op school te komen! We hebben gezellig ontbeten op kleden op de grond terwijl ik een boekje voorlas. De foto's staan in het fotoalbum.

Opa en oma dag.

Op woensdag 10 oktober is het opa en oma dag op school. Vanaf 9 uur bent u welkom in de groep van uw kleinkind..

Het rooster van de ochtend is:

8.30 uur: godsdienst

9.00 uur: buiten spelen/ kleine kring

9.30 uur: spelen en werken

10.15 uur: rekenspel

10.25 uur: eten en drinken

10.40 uur: buiten spelen

11.10 uur: spelen en werken

11.50 uur voorlezen

12.15 uur naar huis

Wij vinden het gezellig als u komt. Tot ziens!

 

September

Adem heeft een zusje gekregen! Gefeliciteerd met de geboorte van Lina.

De eerste weken zijn voorbij. De eerste week hebben we veel spelletjes gedaan om elkaar te leren kennen. Spelletjes waarbij je aan de ander je voorstelde en dan vroeg: "En hoe heet jij?"Het is voor veel kinderen wennen: er zijn nieuwe kinderen in de groep gekomen. En een nieuwe juf. Ook het vroege opstaan en weg moeten is voor sommige kinderen wennen. Wij snappen dat.

We werken over het prentenboek "De mooiste vis van de zee". Heb je onze mooie 3D vissen en -kwallen al op de gang zien hangen? We genieten van de andere verhalen uit het grote boek van "De mooiste vis". Ook zijn we aan het passen en meten, en aan het tellen: door een taart met kaarsjes in elkaar te zetten voor op onze verjaardagshoed.

Ook hebben de juffen kennisgemaakt met de nieuwe ouders. Zo kunnen ze kunnen ze dit jaar goed samenwerken.

*~ Een nieuw schooljaar  ~*

Hoi jongens en meisjes, hebben jullie een fijne vakantie gehad? We beginnen op maandag 27 augustus om 08.30 met het nieuwe schooljaar. (deur open 08.25)

Hebben jullie er weer zin in? Wij wel. Er zijn ook kinderen die nieuw zijn. Kijken jullie ook uit naar de eerste dag of vinden jullie het spannend? Als je het spannend  vindt, kom je maar bij ons. Wij zijn er voor  jou. En je klasgenootjes helpen je ook. Het komt zeker goed.

De eerste week leren we elkaar kennen: onze namen, wat we elke dag doen, wanneer welke juf er is. En we verkennen het klaslokaal, de gangen en het schoolplein: Wat is er te doen? Welke spelletjes, welk speelgoed, wat mag ik knutselen of tekenen? We leren ook de weg kennen: waar is de wc? Waar is mijn jas? Zo leuk om te zien hoe snel jullie dat altijd leren en doorhebben.

Voor jullie ouders is er om 8.30 uur koffie of thee in het speellokaal, direct tegenover de ingang. Van harte welkom.

Tot maandag!

Juf Annemarie en Juf Marion