U bevindt zich hier: Groepen » 2018 - 2019 » Groep 1c-2c

Welkom bij groep 1/2c

Juni

In juni hebben de kinderen veel gespeeld in ons restaurant. Aanvankelijk kon je er alle gerechten krijgen en later werd het een pannenkoeken restaurant. We vroegen ons af aan de hand van de vragen "wat weten we al" en " wat willen we weten" hoe pannenkoeken gemaakt worden. De vader van Sepp, die kok is, kwam ons helpen. Hij vertelde over zijn werk als kok en heeft met de kinderen pannenkoeken gebakken. Zie fotoalbum. De pannenkoeken waren erg lekker!

De laatste weken werken we over het thema insecten. Ook hebben de juffen hun verjaardag gevierd bij de speeltuin aan de Rietmeen. Foto's staan in het fotoalbum

Het einde van het schooljaar nadert. Daarom zijn we ook bezig met het opruimen van de klas waar we uw hulp ook bij vragen. Op donderdag 11juli willen we van 15.15 uur tot max. 17.00uur een schoonmaakmiddag houden. We hebben al 1 aanmelding. Helpt u ook mee? Deze week gaan we ook tassen met speelgoed meegeven aan elk kind. wilt u dit speelgoed schoonmaken en zo snel mogelijk weer meegeven naar school? zo kunnen we volgend seizoen weer een frisse start maken. Alvast bedanky voor uw hulp!

Mei

Komende periode werken we over het thema "het restaurant". De kinderen hebben samen met de juffen een echt restaurant met een terras gemaakt in de klas. Van ouders hebben we spullen hiervoor gekregen waarvoor dank :-) We hebben daardoor een menukaart, bestek, koekenpannetjes. We leren ook deze woorden. Ook woorden als: ober, serveerster en ook terras was niet voor elk kind bekend. 

De kinderen leren ook tafeldekken. Hierdoor tellen ze vanzelf en leren verdelen en indelen. Ook leren we ze welke zinnen je gebruikt in een restaurant. U mag 's morgens gerust iets komen "eten" op ons eigen terras ;-)

April

Inmiddels wordt er druk gewinkeld in onze supermarkt. Kinderen leren samen nadenken over oplossingen voor problemen zoals: hoe maken we een lopende band? Verder is het ook echt lente geworden in de groep. De boom staat in bloei en in de wei/leeshoek lopen de nieuwe jonge dieren rond. We zijn ook bezig met de voorbereidingen voor het paasfeest op donderdag18 april.

Zoals u weet gaan we de dienst vieren in de Bethelkerk van 11uur tot 12 uur en bent u van harte welkom. We hebben daarna een lunch op school en de kinderen zijn om 14.00 uur vrij. 

Vrijdag as zijn de koningsspelen. Dit betekent dat we spelletjes met de kleuters gaan doen in en rond de school. De kinderen zijn gewoon om 12 uur vrij.

Maart

We starten met het thema supermarkt en maken een supermarkt in de klas. Voor de vakantie hebben we samen boodschappen gedaan bij de Arda omdat  we koekjes wilden gaan bakken. Kinderen hebben eerst een boodschappenlijstje gemaakt en daarna hebben we alle spullen in de Arda opgezocht . Kindern hebben geholpen met betalen en met het dragen van de boodschappen. Op school hebben we lekker koekjes gebakken.Het was een geslaagde dag!

Februari

We hebben de afgelopen weken veel nieuwe ontdekkingen gedaan in ondermeer de uitvindhoek en tijdens het experimenteren met bijv. drijven en zinken. Kinderen hebben de uitvinder geknutseld en hij was ook bij ons op school om een proefje met ons te doen.

Gelukkig hebben we ook even kunnen genieten van het winterweer. In het fotoalbum kunt u zien dat we lekker in de sneeuw gespeeld hebben.

De workshops werden dit jaar voor het eerst niet door een dans en drama docentgegeven maar door een docent beeldende vorming. Ook tijdens die lessen hebben we ons beziggehouden met uitvindingen zoals de auto. Bij de kijkles waren veel ouders aanwezig en dat vonden we erg gezellig.

Januari

Wij wensen alle ouders en kinderen van groep 1/2 c een heel gelukkig en gezond 2019 toe!

We gaan van start in het nieuwe jaar met het thema uitvinden. Kinderen zullen dmv proefjes en werkjes nieuwe ontdekkingen doen. Ook kunnen ze experimenteren met de zandtafel die we nu weer in de klas hebben. Verder gaan we drijven en zinken onderzoeken.

Eind januari zal de themaweek van kerk en school plaatsvinden. In deze week besteden we in de klas extra aandacht aan het thema: Wonderlijk. Aan het eind van de week zal er op zondag een kerkdienst zijn waar iedereen nog een uitnodiging voor ontvangt. Werkstukken die door de kinderen gemaakt zijn zullen te zien zijn in de kerk.

In januari gaan we ook van start met de workshops dans en drama. Op 5 vrijdagen zal elke kleutergroep ongeveer 40 minuten deelnemen aan de workshop. De laatste keer zijn de ouders van harte welkom om te kijken wat de kinderen zoals doen tijdens deze lessen. Het is ook de maand waarin we de citotoetsen af gaan nemen bij de oudste kleuters. We beginnen hiermee vanaf 14 januari.

December

Het thema kerst hebben we op meerdere manieren gevierd. Zo hebben de kinderen kerstbakjes gemaakt. Dat doen ze altijd met veel enthousiasme en de mooiste bakjes worden gemaakt. Kinderen laten hun resultaten ook aan elkaar zien en bespreken wat ze hebben gemaakt. Verder zijn er natuurlijk kerstwerkjes gemaakt waarbij het verhaal van de geboorte van Jezus centraal staat. Op de vrijdag voor de vakantie hebben we na het zingen in de gymzaal eerst met de klas het kerstverhaal uitgespeeld waarbij de kinderen een verschillende rol hadden. Zo was bv Jinthe Maria en Kylano speelde Jozef. Nadat het hele verhaal was verteld en nagespeeld gingen we met elkaar genieten van het kerstbuffet. Kinderen deelden aan elkaar uit wat ze hadden meegenomen en zo hebben we een hele mooie kerstviering gehad. Alle foto's hiervan kunt u terug vinden in het fotoalbum.

Wat was het weer gezellig vandaag. Sinterklaas kwam op school en hij had gelukkig alle tijd om samen met de kinderen te tellen en spelletjes met letters te doen. Piet heeft het leesplankje ook gezien en kon daardoor echt beter lezen! Sinterklaas was ook heel blij met ons zelfgemaakte kado voor hem wat we hem gaven omdat hij tenslotte zelf jarig is. In het fotoalbum kunt u zien hoe het bezoek is verlopen. Verder hebben we nog chocolade letters gemaakt en pepernoten gebakken in de afgelopen weken.

De komende weken gaat het over het kerstfeest. We vieren het kerstfeest in de klas dit jaar en we vertellen de verhalen over de geboorte van Jezus. U krijgt nog een brief met daarin de vraag of de kinderen de laatste vrijdag voor de vakantie wat hapjes mee naar school kunnen nemen zodat we een klein kerstbuffetje kunnen maken in de klas. We genieten samen van deze gezellige tijd!

November

We zijn ontzettend blij dat Sinterklaas weer in het land is. We zetten onze schoen, zingen liedjes en praten heel veel over Sinterklaas. De hele klas is vol met leuke hoeken over Sint: we hebben een Pietenhuis, een inpakkamer, een chocolade letterhoek (met klei), een poppenhuis met playmobil Sint en Pieten, in de bouwhoek hebben we ook kleine Pietjes waar we een huis of stoomboot voor bouwen, we lezen over Sint, schilderen en binnennkort maken we een Sinterklaasdorp. Kijk maar naar de foto's in ons foto-album. Het is genieten.

Oktober

Wat was het gezellig op de opa en oma dag! De kinderen hebben laten zien wat we altijd doen op school en ze vonden het fijn dat u kwam. De foto's staan in het fotoalbum.

De herfst is begonnen. Daarom hebben we vorige week een boswandeling gemaakt. We hebben allemaal mooie blaadjes en dennenappels gevonden voor onze herfsttafel. Kinderen hebben zelf ook veel spulletjes meegenomen. De herfstwerkjes hangen ook in de klas. Zo hebben we een hert gemaakt en leren we o.a. de woorden gewei en kudde. Onze boom heeft bladeren in herfstkleuren gekregen en we gaan nog egels maken. De foto's staan in het fotoalbum.

Afgelopen woensdag ging de kinderboeken week van start. Leuk om in je pyjama op school te komen! We hebben gezellig ontbeten op kleden op de grond terwijl ik een boekje voorlas. De foto's staan in het fotoalbum.

Opa en oma dag.

Op woensdag 10 oktober is het opa en oma dag op school. Vanaf 9 uur bent u welkom in de groep van uw kleinkind..

Het rooster van de ochtend is:

8.30 uur: godsdienst

9.00 uur: buiten spelen/ kleine kring

9.30 uur: spelen en werken

10.15 uur: rekenspel

10.25 uur: eten en drinken

10.40 uur: buiten spelen

11.10 uur: spelen en werken

11.50 uur voorlezen

12.15 uur naar huis

Wij vinden het gezellig als u komt. Tot ziens!

 

September

Adem heeft een zusje gekregen! Gefeliciteerd met de geboorte van Lina.

De eerste weken zijn voorbij. De eerste week hebben we veel spelletjes gedaan om elkaar te leren kennen. Spelletjes waarbij je aan de ander je voorstelde en dan vroeg: "En hoe heet jij?"Het is voor veel kinderen wennen: er zijn nieuwe kinderen in de groep gekomen. En een nieuwe juf. Ook het vroege opstaan en weg moeten is voor sommige kinderen wennen. Wij snappen dat.

We werken over het prentenboek "De mooiste vis van de zee". Heb je onze mooie 3D vissen en -kwallen al op de gang zien hangen? We genieten van de andere verhalen uit het grote boek van "De mooiste vis". Ook zijn we aan het passen en meten, en aan het tellen: door een taart met kaarsjes in elkaar te zetten voor op onze verjaardagshoed.

Ook hebben de juffen kennisgemaakt met de nieuwe ouders. Zo kunnen ze kunnen ze dit jaar goed samenwerken.

*~ Een nieuw schooljaar  ~*

Hoi jongens en meisjes, hebben jullie een fijne vakantie gehad? We beginnen op maandag 27 augustus om 08.30 met het nieuwe schooljaar. (deur open 08.25)

Hebben jullie er weer zin in? Wij wel. Er zijn ook kinderen die nieuw zijn. Kijken jullie ook uit naar de eerste dag of vinden jullie het spannend? Als je het spannend  vindt, kom je maar bij ons. Wij zijn er voor  jou. En je klasgenootjes helpen je ook. Het komt zeker goed.

De eerste week leren we elkaar kennen: onze namen, wat we elke dag doen, wanneer welke juf er is. En we verkennen het klaslokaal, de gangen en het schoolplein: Wat is er te doen? Welke spelletjes, welk speelgoed, wat mag ik knutselen of tekenen? We leren ook de weg kennen: waar is de wc? Waar is mijn jas? Zo leuk om te zien hoe snel jullie dat altijd leren en doorhebben.

Voor jullie ouders is er om 8.30 uur koffie of thee in het speellokaal, direct tegenover de ingang. Van harte welkom.

Tot maandag!

Juf Annemarie en Juf Marion