U bevindt zich hier: Groepen » 2018 - 2019 » Groep 1a-2a

Schooljaar 2018-2019.

Groep 1/2A

foto's van groep 1/2A staan in het fotoalbum.

Juli 2019

Nog maar drie weekjes. Wat is het jaar omgevlogen. We hebben een pannenkoekenrestaurant in de klas en deze week gaan wij daar ook ijsjes bij verkopen. We hopen dat de temperatuur niet weer zo omhoog vliegt, want wat was het de afgelopen week heet in het lokaal.

Woensdag 10 juli krijgt u allemaal een zak of bak speelgoed mee naar huis. Wilt u het speelgoed thuis wassen en goed laten drogen. We willen het graag uiterlijk maandag 15 juli weer terug hebben. Alvast bedankt !!

Juni 2019

Nog maar een paar weken naar school.En in die laatste weken doen we nog erg veel. Afgelopen maandag zijn we op schoolreisje geweest naar Het Giga Konijnenhol. Wat hebben we allemaal genoten en wat waren de kinderen moe. In de bus terug sliepen een heleboel kinderen. Kijkt u maar naar de foto's in ons album.

Ook zijn we druk bezig met het afnemen van de cito. Dit is niet voor alle kinderen. Als uw kind hem heeft gemaakt krijgt u de uitslag.

En op dit moment mogen de papa's even niet in de klas komen. Alle kinderen maken een verrassing voor vaderdag.

Mei 2019

We starten weer op maandag 6 mei, na een heerlijke lange vakantie. Deze eerste week gaan we druk aan de slag voor moederdag. Jammer voor alle mama's, deze week mogen jullie niet in de klas komen. Anders is het natuurlijk geen verrassing. Een week later starten we met het thema "het restaurant". 

April 2019

Op 12 april vieren we op school koningsdag. En op 18 april gaan we met alle groepen naar de kerk om het Paasfeest te vieren. U bent van harte welkom.Vanaf 19 april t/m 3 mei hebben we VAKANTIE. Maandag 6 mei hopen we iedereen gezond en wel weer op school te zien.

Maart 2019

Na een heerlijke warme voorjaarsvakantie is het alweer maart. In de klas gaan we de komende weken werken over de supermarkt. Maandag 4 maart openen wij in de klas onze Boni. We kunnen daar onze winkelmandjes vullen met allemaal lekkere etenswaren. We leren over de verschillende afdelingen en wat daar bij hoort. Natuurlijk komt er weer een woordenlijst mee naar huis.

Februari 2019

Wat zijn we druk geweest met het thema uitvinden. De workshops op de vrijdagochtend zijn weer afgelopen. Juf jacqueline bedankt !! Vrijdag gaan de rapporten mee, wilt u alles erin laten zitten. En volgende week donderdag (21 Februari ) is de laatste schooldag voor de voorjaarsvakantie. Vrijdag hebben de leerkrachten een studiedag. We zien elkaar weer op maandag 4 maart. Dan starten we met het thema "de supermarkt".

Januari 2019

De beste wensen voor het nieuwe jaar !!

We zijn gestart met drie nieuwe kinderen in onze groep. Welkom Liz, Bram en Dawid. We hopen dat jullie je snel thuis zullen voelen.

Inmiddels heeft groep 2 de cito achter de rug. Wat een kanjers !! De uitslag hoort u eind februari bij de 10 minuten gesprekken.

En we zijn gestart met het nieuwe thema "uitvinden". Een moeilijk, maar wel leuk thema. Er kwam zelfs een echte uitvinder bij ons in de gymzaal. Met knallende spannende proefjes. Kijkt u maar in ons foto album.En in de klas maken wij allemaal zelf een robot en hebben we de ontdekdoos magneten van de Hortus te leen.

December 2018

Wat een leuke drukke maand !!! We hebben pepernoten gebakken en heel veel in de Sinterklaashoeken gespeeld. En we haalden ook ons Pietendiploma tijdens Pietengym. Kijkt u maar in ons fotoalbum. Volgende week komt Sinterklaas nog bij ons op school. We vinden het wel erg spannend en zijn hierdoor lekker druk. Nog even en de Kerstboom staat weer in de klas. Dit jaar vieren we het Kerstfeest in de groep. 

Woensdagochtend 19 december hebben we zelf een kerstbakje gemaakt. We bedanken de ouders die ons geholpen hebben. Kijkt u maar naar de foto's, de resultaten zijn erg mooi geworden.

November 2018

We hebben de herfstvakantie alweer achter de rug. Woensdag 7 november is het dankdag en gaan we met alle kinderen naar de kerk. Maandag 12 november komt de schoolfotograaf. Hiervoor krijgt u nog een brief van de commissie. Ook starten we 14 november met schoolfruit, dan krijgen de kinderen elke woensdag, donderdag en vrijdag fruit op school. We schrijven op het bord in de gang welk fruit aan de beurt is. Als uw zoon/dochter dat niet lust is het de bedoeling dat u fruit meegeeft. En dan op 17 november is het weer zover. De Sint is dan met zijn Pieten in Nederland. Kortom het wordt weer een drukke maar o zo gezellige maand.

Oktober 2018

Volgende week woensdag is het opa en oma dag op school.

Vanaf 9 uur is zijn ze welkom in de groep.

Het rooster van de ochtend is:

8.30 uur: godsdienst

9.00 uur: spelen en werken

9.45 uur: buiten spelen

10.15 uur : prentenboek "Twee vechtende eekhoorntjes" 

10.30 uur: eten en drinken

10.45 uur: spelen en werken

11.20 uur : rekenspel "Spring"

11.30 uur : buiten spelen

12.15 uur : naar huis

Wat gaat het snel, het is al weer tijd voor de kinderboekenweek. We werken over het prentenboek: "Twee vechtende eekhoorntjes". Zo pakken we gelijk het thema Herfst erbij. In de gang staat het boek op de herfsttafel. Kijkt u er gerust eens in. Woensdagochtend komen de kinderen met hun ontbijt op school. We gaan er samen heerlijk van genieten.Volgende week woensdag 10 oktober mogen vanaf 9.00 uur de opa's en oma's even komen kijken. Sommige kinderen vinden dat best wel vreemd en spannend. En na 8 weken school begint op vrijdag 19 oktober voor de kinderen hun welverdiende vakantie.

September 2018

Er zijn al weer enkele weken voorbij. Sommige kinderen hebben hun draai al gevonden anderen moeten nog wel even wennen. Vorige week hebben we kuikentjes in de klas gehad van Jasper. Dat was erg leuk, ze gingen mee piepen als wij gingen zingen. Volgende week gaan we naar een voorstelling van Kikker in het Klooster. En binnenkort starten we met het thema Herfst en Vriendschap (kinderboekenweek 2018).

Augustus 2018

We genieten nu nog heerlijk van de vakantie, maar op maandag 27 augustus opent de school weer haar deuren. We starten om 8.30 in de groep en voor de ouders is er weer een heerlijk kopje koffie of thee in de gymzaal. Juf Marion en ik hebben er zin in. Tot dan. Groetjes juf Thea