U bevindt zich hier: Groepen » 2018 - 2019 » Groep 1a-2a

Schooljaar 2018-2019.

Groep 1/2A

foto's van groep 1/2A staan in het fotoalbum.

December 2018

Wat een leuke drukke maand !!! We hebben pepernoten gebakken en heel veel in de Sinterklaashoeken gespeeld. En we haalden ook ons Pietendiploma tijdens Pietengym. Kijkt u maar in ons fotoalbum. Volgende week komt Sinterklaas nog bij ons op school. We vinden het wel erg spannend en zijn hierdoor lekker druk. Nog even en de Kerstboom staat weer in de klas. Dit jaar vieren we het Kerstfeest in de groep. 

November 2018

We hebben de herfstvakantie alweer achter de rug. Woensdag 7 november is het dankdag en gaan we met alle kinderen naar de kerk. Maandag 12 november komt de schoolfotograaf. Hiervoor krijgt u nog een brief van de commissie. Ook starten we 14 november met schoolfruit, dan krijgen de kinderen elke woensdag, donderdag en vrijdag fruit op school. We schrijven op het bord in de gang welk fruit aan de beurt is. Als uw zoon/dochter dat niet lust is het de bedoeling dat u fruit meegeeft. En dan op 17 november is het weer zover. De Sint is dan met zijn Pieten in Nederland. Kortom het wordt weer een drukke maar o zo gezellige maand.

Oktober 2018

Volgende week woensdag is het opa en oma dag op school.

Vanaf 9 uur is zijn ze welkom in de groep.

Het rooster van de ochtend is:

8.30 uur: godsdienst

9.00 uur: spelen en werken

9.45 uur: buiten spelen

10.15 uur : prentenboek "Twee vechtende eekhoorntjes" 

10.30 uur: eten en drinken

10.45 uur: spelen en werken

11.20 uur : rekenspel "Spring"

11.30 uur : buiten spelen

12.15 uur : naar huis

Wat gaat het snel, het is al weer tijd voor de kinderboekenweek. We werken over het prentenboek: "Twee vechtende eekhoorntjes". Zo pakken we gelijk het thema Herfst erbij. In de gang staat het boek op de herfsttafel. Kijkt u er gerust eens in. Woensdagochtend komen de kinderen met hun ontbijt op school. We gaan er samen heerlijk van genieten.Volgende week woensdag 10 oktober mogen vanaf 9.00 uur de opa's en oma's even komen kijken. Sommige kinderen vinden dat best wel vreemd en spannend. En na 8 weken school begint op vrijdag 19 oktober voor de kinderen hun welverdiende vakantie.

September 2018

Er zijn al weer enkele weken voorbij. Sommige kinderen hebben hun draai al gevonden anderen moeten nog wel even wennen. Vorige week hebben we kuikentjes in de klas gehad van Jasper. Dat was erg leuk, ze gingen mee piepen als wij gingen zingen. Volgende week gaan we naar een voorstelling van Kikker in het Klooster. En binnenkort starten we met het thema Herfst en Vriendschap (kinderboekenweek 2018).

Augustus 2018

We genieten nu nog heerlijk van de vakantie, maar op maandag 27 augustus opent de school weer haar deuren. We starten om 8.30 in de groep en voor de ouders is er weer een heerlijk kopje koffie of thee in de gymzaal. Juf Marion en ik hebben er zin in. Tot dan. Groetjes juf Thea