U bevindt zich hier: Groepen » 2017 - 2018 » Groep 7

Hele fijne zomervakantie allemaal. 

 Welkom op de groepspagina van groep 7

29-06-2018 Vanmiddag hadden we met natuur nog een workshop eetbare planten in de natuurtuin. We hebben geproefd :smalle weegbree ,teunisbloem , brandnetel , en rode bessen. Met een vijzel hebben we ze fijn gemaakt en met kokosolie vermengd . Dit mengsel kan je op je huid smeren maar je kunt er ook mee bakken . Kleefkruid hadden we in onze haren .Echt een middag met veel zon en erg leerzaam !  Hier zijn nog meer foto's

20-6-2018 koken in groep 7 wraps met zalm ! Mohamed Amiens lievelings recept ! en wafels met slagroom ertussen met de moeder van Ayman !  Anneke Karssen was de hele ochtend van de partij .Ze heeft bijgedragen in de kosten voor de nieuwe keuken .Dank daarvoor Anneke !!! Hier nog meer foto's

13-6 koken... Dit keer kookten Evelien, Boaz, Rio en Ayman voor ons. Het smaakte heerlijk... 

Een les over de dode hoek van de vrachtwagen ! We weten nu wanneer de vrachtwagen chauffeur je niet goed kan zien . Zorg dat je uit die hoek blijft !! maak oogcontact met de chauffeur ! Hier staan nog meer foto's

30-5-2018 koken in groep 7 blijft een feestje  dit keer met de moeder van Esad en de moeder van Reyhan Hier zijn de foto's .Leermomenten: zelf patat snijden van aardappels en bakken in een koekenpan en au bain marie chocolade smelten. Top

23-5-2018 Job&Jet in de klas en in het bos " bootkamp " Allereerst ouders hartelijk bedankt voor alle lieve , mooie en heerlijke cadeautjes  Bootkamp in het bos was een ervaring om niet te vergeten ! We hebben er veel energie van gekregen en tips voor thuis ! Top groep 7 zoals jullie mee hebben gedaan. En na een spelletje Bingo en wat traktaties was deze ochtend alweer voorbij . Tip ! wilt u de fietsen en vooral de kettingspanning daarvan nog even nakijken ,we hebben 5 keer een ketting erom gelegd !Alvast bedankt .Het is niet de laatste keer dat we gaan fietsen in groep 7.            Hier zijn de foto's

Woensdag 16-502018 Vandaag alweer een leerzame dag ! We hebben gekookt voor de hele groep met de moeder van Aya, Abigail en Yassine. Een lekkere maaltijdsalade (lekker voor de voetballers vanmiddag) , een bladerdeeg koekje met kaas erin en een watermeloen met fruit en slagroom erop. En de helft van de groep ging voetballen in Putten (wij hopen met veel succes ) met de andere helft van de klas hebben we de moestuin gewied. We weten nu wat aardbeienplanten zijn en kroppen sla .Vervolgens hebben we kleine werkstukjes gemaakt over een onderwerp van onze belangstelling +presentatie en ook nog uitleg gekregen hoe je schaalberekeningen doet1:100 al met al een tochtend !   Hier zijn nog meer foto's

Dinsdag 15-5-2018 korfballen bij unitas ! wat een prima verdediging en enthousiaste inzet van groep 7 ! Het was top om naar jullie te kijken en jullie aan temoedigen     Hier zijn nog meer foto's

Maandag 14 mei starten we met de laatste lesperiode. Er staan gelijk weer wat leuke activiteiten op het programma.
Ons korfbalteam speelt dinsdag 15 mei de wedstrijden.
17:40 tegen De Springplank op veld 7
18:20 tegen De Schakel op veld 1
19:20 tegen De Bron op veld 2
Woensdagmiddag 16 mei spelen de jongens van gr7/8 in Ermelo de regiofinales schoolvoetbal.
13:30 uur en 14:30 zijn de wedstrijden. Afhankelijk van de uitslagen spelen ze daarna kruisfinales.
We hopen dat we bij beide teams veel supporters hebben.

Vrijdag 18 mei is de eerste ronde van de workshops. De kinderen mogen komende week kiezen welke workshop ze willen gaan doen komende periode.
Er staan dus gelijk genoeg leuke dingen op het programma.

26 april Schoolreisje. Het was geweldig. Er staan al wat foto's op de site. Bedankt allemaal voor jullie enthousiasme en gezelschap. We hebben genoten!

Woe 25 april 08:00 uur met de fiets op school zijn!!

20 april. Vandaag hadden we de Koningsspelen. Het was wel erg warm maar we hebben ons prima vermaakt.

12 april 2018. GESLAAGD!!. Gefeliciteerd met jullie verkeersdiploma. Woensdag 11 april volgde het praktijkexamen. Een route door de wijk Wittenhagen en Stadsdennen foutloos fietsen was de missie. Vandaag werden de diploma's uitgereikt en werd groep 7 onder groot applaus op het plein gefeliciteerd door de andere groepen. Goed gedaan allemaal. U kunt bij het fotoalbum de bijbehorende foto's vinden. 

5 april 2018 Verkeer ;
Vandaag hebben de kinderen het theoretisch verkeersexamen gehad. Ze vonden het allemaal best spannend. 25 vragen werden in een examenboekje afgenomen. Allen zijn geslaagd!!!!!!! Gefeliciteerd. Op naar het praktijkexamen op 11 april 09:00 uur.

29 maart 2018 vandaag hadden we de paasviering. Eerst mochten we in een circuit met groep 6 een 8 meedraaien. Na de pauze werd het paasverhaal verteld en zongen we mooie liederen. We hebben gezellig samen gegeten. Het was een mooie dag samen waarbij we de opstanding van de Here Jezus vierden. We wensen jullie mooie paasdagen en geniet van jullie lang vrij weekend. 

21 maart op de eerste dag van de lente ! hebben we een heerlijke brood en fruitsalade gemaakt met de moeder van Salie en de moeder van David.Hier zijn nog meer foto's.

12 maart boombeheersaktiviteit in de Harderwijkse bossen.Midden in de bossen werden we aan het werk gezet met zagen en een boomknipschaar.Alles wat gezaagd was moesten we bij de bomen met de blauwe kleur leggen.Nou dat uur ging je niet in de koude kleren zitten zeg ! warm en moe verzamelden we om 11.30 weer bij de fietsen.We weten nu dat werken in het bos en regelmatig kappen en zagen noodzakelijk is om de bossen mooi in evenwicht te houden .hier zijn nog meer foto's

9 maart KANJERDAG. We begonnen de dag met elkaar complimenten geven, daarna zijn we op de fiets naar Sonnevanck gegaan om daar met de bewoners te wandelen. Wat genoten ze van het heerlijke zonnetje en de gezellige gesprekken met ons. In de middag zijn we door de wijk spelletjes gaan doen. Een klein voorproefje staat hier, maar de rest staat in het fotoalbum.

8 maart; een dag met bewegend leren... een taalles die begint met een woordsoortenspel, een rekenles waar je met blokken mag bouwen en een aardrijkskunde les over producten en de herkomst ervan. Als afsluiting een vlog leren maken. SUPER goed gedaan allemaal. Ook hiervan is bewijsmateriaal verzameld in het fotoalbum.

21-2-2018 Vandaag ! Voorleeswedstrijd in de bibliotheek. David heeft helaas niet gewonnen maar wel heel goed gelezen ! +koken met de moeder van Zeliha en de moeder van Romy en Gino.       Hier zijn nog meer foto's .

19-2-2018 Kunstwedstrijd bij het CCNV. We hebben bibberbotjes gemaakt voor de kunstwedstrijd op 27-2-2018 en we hebben vormen bedacht voor de ondergrond. We hebben een gebouw gemaakt en op de ondergrond hebben we een weggetje gemaakt waar de bibberbotjes op kunnen bibberen.  Hier zijn nog meer foto's

13-2-2018 Kanjerles met ouders en de schatkist met dierbare spullen. Dit keer van Guilia. 4 ouders waren er om te kijken hoe we met elkaar omgaan in de groep. Gesprek en spelletjes! Deze les kwamen een aantal vragen voorbij zoals:
Wat is een grote mond eigenlijk? En wat bereik je ermee? Wil je weten hoe andere kinderen in de klas jou zien? Zijn ze blij met die grote monden? Kan je tegen opbouwende kritiek? Hoe ga je daar mee om?
Begin van de les: We verwelkomen de ouders en kinderen met het noemen van hun naam waarna ze onder onze boog mochten doorlopen. We lieten zien en horen hoe een groot applaus bij ons klinkt! Guilia's schatkist bevatte veel foto's van vroeger en een aantal knuffels en dierbaar speelgoed.Leuk dat de schatkist vanzelf bij een ander die wat over zichzelf wil vertellen terecht komt.
Top dat jullie het fijn vinden om over jezelf te vertellen . hier zijn wat foto's

9 feb. Vanmidag zijn we aan de slag gegaan met valentijnsdag. De kinderen hebben kennis gemaakt met handlettering en we hebben mooie spijkerhartjes gemaakt. Bij het fotoalbum kunt u een kijkje nemen.

1 februari; We mochten met onze klas de boerenkool uit eigen moestuin oogsten, schoonmaken, koken en opeten. In toerbeurten mochten de kinderen aardappels schillen, terwijl de anderen het toetje alvast klaarmaakten. Goed gedaan allemaal. U kunt bij het fotoalbum de foto's bekijken, maar hier alvast een voorproefje:

22-1-2018 We hebben in de klas het gebruik van onze zintuigen besproken. Vanmiddag hebben we proefjes gedaan met groep 8. Leuk om te zien dat de samenwerking prima ging en eigenlijk alle proefjes leuk waren om uit te proberen.Dank aan groep 8 !!!   hier zijn nog meer foto's.

19-01-2018 Onze kleikunstwerken.... 

17-1-2017 Wat heerlijk om tussen toetsen ,cito's en werken voor de themaweek gewoon met een groep te koken in onze mooie keuken. We zijn trots op onze moeders die er echt plezier in hebben en er een feestje van maken.Vanmorgen hadden we aardbeien yoghurt smoothie ,custard pannenkoekjes met stroop,chocolade en poedersuiker , heerlijke appelcakecups en niet te vergeten chocolade donuts heerlijk! Compliment voor al die leuke verrassende recepten moeders. Hier zijn nog meer foto's.

We zijn weer begonnen. De CITO's zijn gestart en we hebben heerlijk gewerkt. De update mail is zojuist verstuurd.

We wensen jullie prettige feestdagen ⭐ en een hele fijne vakantie. Tot maandag 8 januari!

20-12-2017 Koken op woensdagochtend 1x in de 4 weken wordt door niemand vergeten .Alle kinderen en moeders zijn enthousiast. Vanmorgen hebben ze heerlijke cheesecakes ,worstjes met bladerdeeg en cubcakes met hagelslag en room gemaakt.Een succes alles was snel op en smakelijk gepresenteerd.  hier zijn nog meer foto's

16-12-2017 De Kerstmarkt voor SR was geweldig. We willen iedereen bedanken voor zijn of haar bijdrage en inzet. Wat we in een korte periode al voor elkaar kunnen krijgen met goede samenwerking is ontzettend hartverwarmend om te zien. We zullen binnenkort bekend maken wat de opbrengst is. Bij het fotoalbum kunt u wat foto's terugvinden van deze geslaagde middag.

14-12-2017
Er staat een nieuw mapje bij het fotoalbum, lessen allerlei. Hierin staan wat foto's van de afgelopen periode van een kanjerles, een les meten is weten en van een les spelen met taal en rekenen.

5-12-2017 Sinterklaas en pieten in groep 7. Wat een gezellige boel en wat een werk was er gemaakt van de surprises.We hadden zelfs tijd om een kahoot met de pieten te doen en het ren je rotspel en de bingo .De morgen met de lunch is voorbij gevlogen. Lekker genieten van alles wat we hebben gekregen en wie weet vanavond pakjesavond !! Hier zijn nog meer foto's

4-12-2017 Schaatsen op de markt !!! altijd mooi om te zien dat de kinderen vanaf groep 4 echt vooruit zijn gegaan !! Abdullah deed ontzettend zijn best en het lukte hem om af en toe zonder hulpmiddelen te schaatsen. 

Bij het fotoalbum ziet u de andere foto's

24-11 Dat was raar.....onze schoenen waren verdwenen. Gelukkig vonden we ze her en der terug in de klas met een leuk cadeautje erin. Bedankt Sinterklaas. Bij het fotoalbum vindt u de foto's.

23-11-2017. Ja ook groep 7 mocht zijn schoen zetten. En wat hebben ze goed gezongen. Nu maar afwachten of Piet onze schoentjes heeft gevuld. Bewijs dat we bij onze klassenschoorsteen hebben gezongen kunt u bij de foto's terugzien.

22-11-2017 Vanmorgen weer een gezellige kookles. De moeder van Reyhan en Esad verrasten ons met zelfgemaakte karnemelk en een pizza met kipshaorma ,sla peterselie en saus .Hier zijn wat foto's

17-11-2017 Vanmiddag hebben we met de workshop natuur het Robin Hoodpad gedaan. Overleven in de natuur .Hutten bouwen , brandnetel en hondsdraf proeven ! ook temperatuurs verschillen meten hoorde erbij. Aan de grond was het min 1 en bovenop de berg 6 graden .Hier zijn wat foto's

1-11-2017 winterlaarzenpad .Vanmorgen zijn we op de fiets vertrokken naar het Harderbroek om vogels te bekijken en ook heerlijk in de modder te lopen ! De fietstocht ging prima en bij het pad stonden 2 gidsen van de Hortus op ons te wachten. De gids vertelde onderweg veel over de omgeving en liet vogelplaten zien. De informatieve hut van stro was heerlijk warm. We konden ons niet voorstellen dat we in de tijd van de zuiderzee 2 meter onderwater zaten. In de vogelhut had de gids een grote verrekijker staan waar we van heel dichtbij de eenden konden zien.Helaas zagen we de zeearend alleen op een plaatje. Hier zijn de foto's

25-10-2017 kookles in de nieuwe keuken. Samen met de moeder van Salih en de moeder van David hebben we muffins met tonijn en olijven en muffins met geitenkaas en bosuitjes gemaakt. Ook de chocolade pannenkoekjes met room en spikkels waren heerlijk. Samenwerken tussen ouders en kinderen was top ! we kijken uit naar de volgende kookles.  

Hier zijn nog meer foto's

13 oktober 2017
Vanmiddag hadden we ter afsluiting van de kinderboekenweek de voorleeswedstrijd. Iedere klas van groep 5 t/m 8 had een finalist en deze 5 leerlingen streden voor de titel  De beste voorlezen van De Brug. Bij het fotoalbum staan wat foto's van deze geslaagde middag. En het natuurlijk vermelden we even dat David Kootstra uit onze klas de winnaar is geworden deze middag.

Onze voorleeskampioen

12 oktober 2017
We hebben een drukke dag vandaag gehad. De presentaties voor het eerste ICT project zijn vanmiddag door alle kinderen gegeven. Hartstikke goed gedaan allemaal.
Voor sommigen was het een non stop lesdag tot 20:00 uur 's avonds. We hadden een kinderboekenweek afsluiting en onze klas had een gruwelijk enge catwalk. Bij de foto's kunt u alles van deze dag terugvinden, van de prestentaties en het oefenen voor de modeshow tot de uitvoering. Goed gedaan groep 7!!

10-10-2017 Dinsdagmorgen zijn we vertrokken naar sterren restaurant  de Basiliek voor een kookworkshop .We worden ontvangen door de eigenaars en door het JOGG die deze workshop organiseerde ! Handen wassen en aan de slag. De helft van de groep deed spelletjes op het Vischmarktplein en de andere helft kookte voor die groep. Van hele bloemkolen maakten we roosjes en verwerkt met geraspte kaas en een ander schaaltje met rozijnen en weer een ander met geroosterde hazelnoten maakten we lekkere hapjes. Drie happen proeven hoorde erbij !. Natuurlijk was niet iedereen fan hiervan maar onze smaakpapillen kregen genoeg te verwerken !Hier Zijn de foto's  

6 oktober
Wat hebben we in tussen alweer veel gedaan, er zijn een aantal kindgesprekken geweest, de voorleeswedstrijd voorrondes zijn bezig, we zijn aan het knutselen en oefenen voor de kijkavond en tussendoor proberen we ook nog wat te werken.
U kunt bij de foto's weer het één en ander bekijken (toneelstukjes, ict en crea).
Heel fijn weekend
____________________________________________________________________________________

De gymlessen in de Sypel bevallen goed ! mooi materiaal en vooral schoon. De kinderen mogen douchen in de loop van het jaar zullen er waarschijnlijk meer kinderen gebruik maken van deze mogelijkheid !   hier zijn een paar foto's

Deze week hebben we de meeste oudergesprekken gehad. Wat fijn om zo even met elkaar te praten en heel fijn dat er veel kinderen mee waren gekomen.


do 14 sept
Bij de rekenles stonden 3 verpakkingen op tafel, een melkpak, colafles en spaflesje. De juf vroeg waar 1dm³ in zou passen. Dat vonden we maar een rare vraag. Maar wat bleek.... het paste precies in het melkpak van 1 liter.... Blijkbaar was 1dm³ hetzelfde als 1 liter.

's Middags was de klas omgetoverd in een laboratorium. We hebben 4 soorten erosie nagemaakt met zand, water en stenen.
Kijkt u even bij de foto's? Daar ziet u hoe we dit allemaal hebben gedaan.

De eerste week zit erop. We zijn elke ochtend even gestart met wat kanjeroefeningen. Zo leren we elkaar elke dag toch nog een beetje beter kennen. Vandaag 25 augustus begonnen we met "chill lezen". Dat betekent stillezen,maar dan mag je ook liggen of hangen op,onder,over je stoel of tafel... Het is maar net wat je "chill" vindt. Daarna boekenkring. Daarbij vertel je aan anderen iets over je boek, waar gaat het over en ook wat zal er volgende week gaan gebeuren?
Vanmiddag bij de eerste verkeersles zijn we gelijk naar buiten gegaan. We hebben gevaarlijke punten geobserveerd in onze wijk. Daarna aan de slag met onze vakantiebusjes. Die hangen binnenkort op de kast tegenover ons lokaal.
Bij het fotoalbum kunt u wat foto's terugzien van deze dag.
_______________________________________________________________________________

Groep 7 zijn jullie klaar voor de start ? Maandag 21 augustus a.s.is het zover. Alles in de groep staat klaar om jullie een goede , gezellige en leerzame start te laten maken in jullie nieuwe groep ! We hebben er zin in !
________________________________________________________________________________

 Wat u vast weten wil:
- Op maandag, dinsdag en woensdag draait juf Marianne Bijman de groep en op donderdag en vrijdag juf Stéphanie.
- We gymmen op dinsdag; de kinderen moeten op de fiets op school komen. Dit jaar mogen we in sporthal de Sypel aan de parkweg gymmen.
De kinderen moeten een korte sportbroek dragen en gymschoenen aan hebben.
- Onze pauze is dagelijks van 10:00 uur - 10:15 uur,
- U kunt u ons bereiken via het nummer van school; 416576 of per mail.
mariannebijman@stichtingvco.nl en/of stephaniedeboer@stichtingvco.nl
- Er staat maandagochtend een kopje koffie voor u klaar in de kleutergymzaal
- Dinsdag 29 augustus zal de schoolfotograaf er zijn
- Dinsdagavond 29 augustus hebben wij onze informatie avond. Deze start om 19:30 uur. We hopen dat u allen komt. :-)

31-8-2017 Vanmiddag een super leuke  les gehad over Mad Science (techniek en wetenschap ) Het ging over lucht ,rook en brandende handen.Hier zijn de foto's