U bevindt zich hier: Groepen » 2017 - 2018 » Groep 6

 

Hartelijk welkom op de groepspagina van groep 6

 

 

Presentatie Lisanne (12 juni 2018)
Vandaag heeft Lisanne haar presentatie gegeven over het beroep 'de hovenier'. Haar vader kwam langs met zijn bus en heeft laten zien welke materialen een hovenier allemaal gebruikt! Dat was erg interessant! 

Workshop muziek  (11 juni 2018)
Vanmiddag hebben we een workshop gekregen van Cultuurkust. We hebben 'gekookt met instrumenten'. In drie groepen hebben we achter de toetsen gestaan, de eerste grepen van een gitaar geleerd en ook achter een drumstel gezeten. Aan het einde van de middag konden we met elkaar een lied spelen. 
De foto's staan in het fotoalbum van onze groep.

Afscheid Anna (25 mei 2018)
Vandaag hebben we afscheid genomen van Anna. Anna gaat verhuizen naar Drielanden en gaat daar ook naar school. We hebben met elkaar een mooi afscheidscadeau voor haar gemaakt en we wensen Anna heel veel plezier op 'Het Startblok. 

Job en Jetdag (23 mei 2018)
Vandaag hebben alle juffen en meesters hun verjaardag gevierd op school. We zijn met de groep naar het bos geweest voor een bootcamp. Wat was dat een leuke ervaring. We hebben onze spieren getraind en ook onze conditie :)  Na de bootcamp hebben we nog heerlijk gespeeld in het bos. Op school stond een ijskraam voor een lekker ijsje. Het was een hele leuke en gezellige dag!
De foto's staan in het fotoalbum van onze grooep. 

 

Schoolreis (26 april 2018)
We zijn met de groepen 6 en 7 naar 'attractiepark Slagharen' geweest. Het was erg rustig in het park dus er zijn kinderen wel meer dan 20 keer in dezelfde attractie geweest ;) 
Het was een superleuke dag!  (De foto's staan in het fotoalbum van groep 6.)

Schoolvoetbaltoernooi
Na een middag knokken mogen deze KANJERS zich terecht KAMPIOENEN noemen! Kampioenen in voetbal dus, maar vooral ook in sportiviteit en gezelligheid! Wat een superleuke middag was dit! Ed, bedankt voor het coachen! Wij zijn trotse juffen!

Koningsspelen  (20 april 2018)
Vandaag zijn we naar de Koningsspelen geweest, wat een feest! In drie groepen hebben we allerlei sporten/activiteiten gedaan. Het was een warme en leuke middag. De foto's staan in het fotoalbum van onze groep.


 

Kanjerdag  (9 maart 2018)
Vandaag zijn wij een 'kanjer voor een ander' geweest. We zijn naar re-activeringscentrum 'De Klimop' geweest en hebben daar met de bewoners gezelschapsspelletjes gespeeld. Het was in het begin best spannend maar we werden hartelijk ontvangen door het personeel en de bewoners. Na de spelletjes hebben we geholpen met het dekken van de tafels en hebben we ook nog pannenkoeken gegeten met elkaar. Na het eten hebben we alles weer opgeruimd en schoongemaakt en de bewoners weer naar hun kamers gebracht. 
Het was een hele mooie ervaring :) 
Alle foto's vindt u in het fotoalbum van onze groep.


 

Zapp Kids Top 20
Afgelopen dinsdagmiddag waren wij publiek bij Zapp Kids Top 20! Wat was dat gaaf! Het was mega gezellig en op het laatst ook mega vermoeiend ;-) Zaterdagmorgen 3 februari komen we op tv, kijken jullie ook?

Een heel gelukkig nieuwjaar gewenst!
De vakantie zit er weer op! We hebben afgelopen maandag 2018 gestart met een nieuwjaarsborrel en daarbij hebben we nagedacht over wie/wat belangrijk voor ons is en wat we graag nog willen leren in het nieuwe jaar. We hebben weer een goede start gemaakt met elkaar in groep 6!

Woordenschat oefenen
Deze week hebben we een parkeerweek met taal en spelling, waarin we bezig zijn met herhaling van wat we in thema 1 en 2 geleerd hebben. Zo zijn we ook met de woordenschat bezig geweest: in circuitvorm! 4 verschillende spelletjes hebben we gespeeld.

 

Schoolzwemmen  (21 september)
Vandaag hebben we voor de tweede keer gezwommen. We waren gelukkig niet meer zo zenuwachtig..... 
Natuurlijk mochten we de laatste  minuten lekker 'vrij zwemmen.' :) In het fotoalbum van onze groep staan nog meer foto's!

Mad Science'     (31 augustus 2017) 
Vandaag hebben we een voorstelling gehad van 'Mad Science.' Professor Grijshaar heeft ons veel geleerd over lucht: wat is lucht, wat doet lucht? Ook hebben we een paar proefjes gedaan. Het was een leuke en leerzame voorstelling.
Alle foto's staan in het fotoalbum van onze groep.

Eerste schoolweek 
In het fotoalbum van onze goep vindt u foto's van de eerste schoolweek. We hebben het chill-lezen ontdekt en we hebben ook al in een groepje samengewerkt! 

Donderdag 24 augustus 2017
De eerste dagen in groep 6 zitten er alweer op! We hebben elkaar al een beetje leren kennen, hebben al een toets gemaakt, de eerste Engelse les gehad en kennis gemaakt met het werken met wisbordjes! Ook hebben we gymles gehad in de Sypel, zijn we aan het werk met groepsleiders en schoudermaatjes én hebben we ook nog even genoten van het lekkere weer tussendoor! Al met al, een fijne start in groep 6 en zo gaan we met goede moed en heel veel plezier verder!