U bevindt zich hier: Groepen » 2017 - 2018 » Groep 5

                             Meester Erik: ma/di/do/vrij                     juf Yvonne: woensdag

Afscheid Cas en Sam

Vandaag hebben we afscheid genomen van Cas en Sam. Beide jongens gaan verhuizen en naar het Startblok. Ze stromen alvast in in groep 6 daar en na de zomer gaan ze naar groep 7. We hebben vanmorgen leuke spelletjes gedaan en lekker buiten gespeeld. We hebben een boekje gemaakt met herinneringen en ze kregen een leren bal met de namen er op. We zullen jullie missen!!

Schoolkorfbal toernooi 15 en 16 mei

We speelden met onze klas mee met 3 teams. We hebben lekker gespeeld. Het team van Julian, Senn, Aysenaz, Remaj en Latisha wonnen alle wedstrijden in de poule en kreeg na afloop een beker voor de poulewinnaar. Het team van Ilse, Naomi,Laura Tim, en Dion speelden om de wisselbeker. Ze wonnen 2 wedstrijden in de poule en speelden er 2 tegelijk. Omdat ze als beste nummer 2 van alle poules waren geëindigd mochten ze woensdag spelen in de finalepoule. Goed gespeeld en uiteindelijk vierde geworden van alle groepen 5! Klasse

.     

Buitenles in het bos: Op verkenning voor Robin Hood'

Donderdag 15 maart gingen we met de klas naar het bos. In de buitenles stond Robin Hood centraal. De klas moest allerlei dingen onderzoeken en ontdekken. Als echte verkenners gingen ze onder andere onderzoeken of er genoeg te eten te vinden is in het bos en of er gevaarlijke dieren wonen. Is er genoeg materiaal om een hut te bouwen en waar kan eten het best bewaard worden? Een erg leuke morgen in het bos. De kinderen kregen in groepjes van 3 of 4 verschillende opdrachten onder begeleiding van 2 vrijwilligers van de Hortus.

 In het fotoalbum van groep 5 meer foto's.

 

9 maart Kanjerdag

Vandaag was het Kanjerdag. Met onze klas gingen we schoonmaken in de wijk. We hebben onder andere papier, blikjes en andere afval met prikkers opgeruimd. In tweetallen gingen we aan het werk en hebben veel afval kunnen opruimen. Na de pauze deden we spelletjes en 's middags hebben we in een circuit diverse buitenspeel dingen gedaan. Een leuke gezellige dag. In het fotoalbum enkele foto's.

Boekbesprekingen groep 5

Na de kerstvakantie zijn we in groep 5 gestart met het houden van een boekbespreking. Sommige kinderen maakten er al een echte powerpoint bij, knap toch? Naomi had een leuk boek over 'Meester wil me opeten'! Ze deed het heel goed en had er een 8,5 voor. Zou het echt waar zijn? ;-)

Themaweek: 22-26 januari

Deze week hadden we de themaweek school en kerk. Het thema was 'Veilig in Jezus armen'. De verhalen gingen over de vriendschap van David en Jonathan. Dat ook zij hun vriendschap in Gods handen mochten leggen. Donderdagmiddag was een voorstelling waar dit thema werd uitgebeeld. Zondag sloten we de themadienst af in de Sefanja gemeente.

 

Dinsdag 5 december: Sinterklaas

Na weken vol spanning kwam Sinterklaas toch aan op De Brug. De Pietenband begon begon met een spetterend optreden en daarna kwam Sint met zijn Pieten.  Piet was verliefd op juf Ilse en wilde trouwen. Gelukkig blijft juf lse, want ze kan de kinderen van de Brug niet in de steek laten. De bruiloft ging niet door, jammer voor Piet.

Wat een mooie surprises zij er door de kindeen gemaakt. De winnende surprises waren van Cas en Naomi. Super gedaan. Foto's zijn binnenkort te vinden in het fotoalbum bvan groep 5.

Maandag 4 december

Vandaag gingen we met groep 4 en groep 5 van De Brug schaatsen op de schaatsbaan. Wat een leuk uurtje schaatsen. Voor foto's raadpleeg het fotoalbum.

Donderdag 2 november: Uitje Stadsoogst

Vanddag bezochten we Stadsoogst Harderwijk. Stadsoogst Harderwijk verbouwt voedsel op een duurzame manier op minder dan 1 hectare, zonder gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Ze verbouwen meer dan 150 gewassen, die ze dagelijks verkopen. Ze verbouwen bekende, maar ook bijzondere producten uit andere landen. We kregen uitleg over de verschillende soorten groente en fruit die ze daar verbouwen. We mochten wat dingen proeven en spelen in een natuurrijke speeltuin met waterpompen. In het fotoalbum vindt u enkele foto's. Voor meer informatie, zie link. www.stadsoogstharderwijk.nl

Vrijdag 6 oktober

Afgelopen woensdag is de Kinderboekenweek gestart, met het Thema Gruwelijk Eng. We zijn al druk bezig met gruwelijke Enge knutselwerkjes. De meester leest voor uit het boek 'De Griezels van Bakstein!'

Donderdag 12 oktober is de Kijkmiddag en avond met leuke activiteiten, zie vermelding op de site.           

vrijdag 8 september

Inmiddels hebben we de eerste drie weken erop zitten en hebben we al veel geleerd in groep 5. We hebben elkaar beter leren kennen en we moesten ook wel wennen. De meester aan de lesstof van groep 5 en de jongere kinderen en de kinderen moesten wennen aan een meester en zijn grapjes.

We hebben ook al veel nieuwe dingen geleerd. Zo kregen we voor het eerst Engels. Hebben we geleerd om iemand aan te spreken en te vragen wat zijn naam is: Hello, What is your name?    My name is........

We hebben Geschiedenis gehad over de jagers en boeren, hebben met Aardrijkskunde kennis gemaakt met de provincies en hoofdsteden.

We zijn bezig met het herhalenn van de tafels van 1 t/m 6 en 10 en hebben we nieuw de tafel van 7 geleerd!

Er wordt hard gewerkt in groep 5, maar tussendoor ook gelachen en gespeeld. We vinden het leuk meester voorleest uit het boek 'Meester Jaap'.      

                                                                                                                   

Welkom op de groepspagina van groep 5. Maandag 21 augustus zijn jullie welkom in groep 5 en gaan we het schooljaar beginnen.

We hebben iedere dinsdagmorgen van 10.15-11.45 gym, dit jaar in De Sypel. Jullie nemen dus iedere dinsdag je fiets mee naar school. Je gymt in korte broek, shirt/hemdje en gymschoenen zonder zwarte zool.