U bevindt zich hier: Groepen » 2017 - 2018 » Groep 4

Welkom op de groepspagina van groep 4.

 

Met de maand juni voor de deur, is er nu het besef dat wij het eind van dit schooljaar snel naderen.

De afgelopen maanden zijn omgevlogen. Er is veel gedaan in die periode. Op woensdag 14 maart gingen de kinderen van De Brug naar de Bethelkerk, om daar biddag te vieren. Het was een mooie bijeenkomst waar op bijzondere wijze werd stilgestaan bij de betekenis van deze dag. De maand maart werd afgesloten met de Paasdagen. Op donderdag 29 maart vierden we op school het Paasfeest. Eerst met allerlei activiteiten in een circuitvorm en daarna in de groep zelf. Daar stond ik met de groep stil bij de bijzondere betekenis van dit feest. Al met al een geslaagde dag, gevolgd door een lang paasweekend.

Op woensdag 11 april was er een speciale Kanjerles. Samen met de kinderen is er een les voorbereid voor de ouders. In deze les lieten ze aan hun ouders zien wat ze in de loop van de tijd hebben geleerd. De ouders werden hier actief bij betrokken. Mooi om de betreffende ouders zo mee te zien doen. Top! De les was zeker geslaagd.

Op vrijdag 20 april gingen we met de groepen 3a en 3b naar het bos, om daar de koningsspelen te houden. In gemengde groepjes werd een flink aantal spelen gedaan op het speelveld, bij de watertoren in de buurt. De groepjes en de spelen werden begeleid door de kinderen van groep 8b. Deze kanjers van de groep van juf Marlies deden dit voortreffelijk. Het was een mooie ochtend!

Een kleine week later, op donderdag 26 april, gingen we de bus in. Tijd voor het schoolreisje. Het doel: Drouwenerzand. Een mooie en overzichtelijke locatie waar veel te doen was. Het weer was goed en de kinderen mochten gaan waar ze wilden. En telkens wanneer ik de kinderen tegenkwam, zag ik dat ze met volle teugen aan het genieten waren. En moe maar voldaan gingen we weer terug naar Harderwijk. Om daar te beginnen aan de meivakantie. Twee weken vrij. Heerlijk.

Meteen in de eerste week na deze vakantie was er het jaarlijkse korfbaltoernooi. Groep 4 deed mee met 1 team. Er werd met veel inzet en enthousiasme gespeeld door deze 4 kinderen. Helaas werd er niet gewonnen, maar ik was trots op ze.

Aan het eind van deze week was er ook het begin van de tweede ronde workshops. Ook nu zijn er weer leuke en interessante activiteiten uitgekozen voor de kinderen. Deze ronde loopt trouwens door tot 22 juni.

Op woensdag 23 mei vierden de juffen en meesters van De Brug hun verjaardag. We begonnen met een foto speurtocht door de wijk. Het was een goed opgezette activiteit waar de kinderen met volle teugen van genoten. Terug op school volgden ijsjes, cadeaus, traktaties, spelletjes...! Kortom, een heerlijke verjaardag met tevreden kinderen en een zeer tevreden meester. 

En nu zitten we in de week van de avondvierdaagse. De eerste avond was gisteren.Elf kinderen van groep 4 liepen mee. Ondanks de warmte liep alles op rolletjes.  Vanavond was het weer een spelbreker. Deze tweede avond werd afgelast vanwege het naderende onweer. Morgen hopen we op beter... We wachten af. Hoe het verder gaat horen we een volgende keer. Tot dan...!

 

Nu de eerste week na de voorjaarsvakantie voorbij is, blikken we nog even terug naar de eerste periode van 2018.

We zijn op 15 januari naar een theatervoorstelling van de theatergroep Lefkop geweest. Het was een grappige en spannende voorstelling. Er werd goed gespeeld en de kinderen genoten er zichtbaar met volle teugen van. Petje af voor de acteurs!

Op 16 januari nam juf Roxanne afscheid van groep 4. Het was een mooi en gezellig afscheid, waarbij te merken was dat de kinderen haar zullen missen. De kinderen van groep 3b hebben nu het geluk haar als juf te hebben. Wij hebben nu juf Judith op de dinsdagen en wederom staat er een goede juf voor de groep. De kinderen vinden het erg leuk haar nu als juf te hebben!

In januari hebben de kinderen van groep 4 verschillende cito's gemaakt. Deze toetsen werden allemaal op papier gemaakt. In alle rust en in opperste concentratie werd er hard gewerkt aan de opgaven. Goed gedaan, toppers!

De themaweek in januari bevatte veel verhalen en activiteiten rond David, waarbij bidden een vooraanstaande rol speelde. Vandaar dat op ons groepswerkstuk de handjes te zien waren. Dit werkstuk hing dan ook in de kerk, waar we op zondag 28 januari de afsluiting van deze week hielden. Het was een mooie dienst.

Op vrijdag 9 februari  werd de meester 50 jaar. En dat was goed te zien in school. En natuurlijk hebben we het voor deze keer ook in de klas gevierd. Gezellig!

Op vrijdag 16 februari kregen de kinderen hun eerste rapport van groep 4 mee naar huis. Bij het uitdelen zag je veel gespannen en nieuwsgierige gezichtjes. Gelukkig vielen de resultaten mee.

En toen was het vakantie. Een week bijkomen en uitrusten. Heerlijk.

Afgelopen vrijdag was het tijd voor de jaarlijkse Kanjerdag. De kinderen hebben in de wijk een grote schoonmaak gehouden. Ze maakten hierbij gebruik van spullen van de gemeente. Er werd hard gewerkt! Later kwam de huismeester van de flats aan de Goeman Borgesiuslaan de klas in om de kinderen te bedanken. Hij nam als geschenk fruit mee voor de kinderen. Al met al een geslaagde dag.

In de komende periode gaat er weer veel gebeuren. Daar wordt een volgende keer wederom op teruggeblikt!

 

We hebben de eerste schoolweek van 2018 inmiddels achter de rug. Het was een week om er weer even in te komen. En het is nu ook tijd om de laatste twee maanden van het jaar 2017 de revue te laten passeren.

In november hebben we de workshops afgesloten. De laatste, op 24 november, was openbaar. Dat wil zeggen dat ouders welkom waren om te komen kijken. De ouders waren zeer enthousiast en ook de kinderen genoten ervan. Sowieso waren alle kinderen van groep 4 zeer te spreken over de workshops. Ze kijken reikhalzend uit naar de tweede ronde.

Op 4 december fietsten we naar de schaatsbaan in de binnenstad. Het weer was goed en de stemming zat er goed in. Het was genieten geblazen. Iedereen zag je stralen en er was geen wanklank te horen. Wat een kanjers!

Een dag later kwam Sinterklaas bij ons op school. Hij werd met veel blijdschap ontvangen. We hebben een gezellige dag gehad, mede door de leuke activiteiten die juf Roxanne bedacht had. We mochten ook nog op bezoek bij de Sint. Verschillende kinderen lieten de Sint genieten door trucjes te doen, mopjes te vertellen en door te dansen. En met een zak vol cadeautjes gingen we terug naar de klas om de dag af te sluiten. Een topdag!

We zijn in december ook naar het bos geweest. Juf Roxanne had allemaal opdrachtjes bedacht, die de kinderen konden uitvoeren. Alle opdrachten hadden te maken met de natuur in de winter. De kinderen deden heel goed hun best en het resultaat was er ook naar. Overigens, voor de tweede keer ben ik met deze groep op de fiets ergens heen geweest en ik moet zeggen dat ik erg trots ben op de manier waarop zij fietsen. Klasse!

In de laatste schoolweek van 2017 vierden we, op de donderdag, het Kerstfeest in de kerk. Het was een mooie viering, waarin iedere groep een bijdrage had. Vijf kinderen uit groep 4 acteerden in de scene met de herders en een engel. Er werd goed gespeeld, zodat er een trotse meester in de kerk zat. Een dag later was het tijd voor de laatste ochtend. Leuk, omdat de vakantie voor de deur stond. Verdrietig, omdat Eva afscheid nam. Zij gaat na de vakantie starten op een andere school. We zullen haar zeker missen.

 De tweede week staat voor de deur. Maandag gaan we op de fiets naar de theaterzaal van het CCNV. We hopen op een mooie voorstelling. Op dinsdag neemt juf Roxanne afscheid. Zij gaat naar de groep van juf Ina. Dank je wel, juf! De kinderen zullen je missen.  Wij krijgen trouwens een andere stage juf. Juf Judith zal bij ons komen, tot en met de zomervakantie. Zij gaf eerst les in groep 3a, bij juf Ciska. Welkom, juf Judith! Week 4 is de week van de themaweek. We zullen bezig zijn met verhalen en andere activiteiten als voorbereiding op de themazondag, op 28 januari. Verder zullen de kinderen de komende weken cito toetsen maken. Die worden allemaal in de klas gemaakt. Tenslotte zal op vrijdag 16 februari het eerste rapport van groep 4 meegaan naar huis. Spannend!

Laat de tweede week maar beginnen. Tot horens en tot ziens!!!

 

Op deze dag, maandag 13 november, is het de hoogste tijd om achterom te kijken en ook om vooruit te kijken.

We zijn inmiddels elf weken groep 4. In die tijd is er hard gewerkt en veel geleerd. Er is veel gelezen, zowel thuis als op school. Het resultaat mag er dan ook zijn. Op rekengebied zijn we onder meer begonnen met de tafels en verkennen we de de getallen tot en met 100. In de taallessen gebruiken we een nieuwe methode. Even wennen, maar het gaat op zich goed.

Verder zijn de kinderen van groep 4 erg enthousiast, zeer creatief en ze zingen uit volle borst!

We zijn begonnen met zeventien leerlingen, maar we hebben er inmiddels twintig. De drie nieuwe klasgenoten zijn met open armen ontvangen en opgenomen in groep 4! Top!

Behalve de meester is er ook een juf in de klas. Juf Roxanne loopt op dinsdag stage. De kinderen vinden haar heel erg leuk en ook juf Roxanne vindt het lieve groep en werkt erg graag met ze.

De kinderboekenweek in oktober was een groot succes! We hebben spookjes gemaakt, spinnenwebben in elkaar gezet, soepketels gemaakt en een heksenlied ingestudeerd. Griezelig eng!!! In deze week hebben de kinderen laten zien hoe creatief ze zijn. Ik was en ben erg trots op ze. En zal dat ook zeker blijven. Op de afsluitende avond lieten ze het heksenlied zien aan het publiek. Een doorslaand succes!

De vakantie erna was zeker dik verdiend!

Na de vakantie zijn we begonnen aan de workshops. Dans, muziek, techniek, koken en animatie. Vijf keer op een vrijdagochtend. De opdrachten die ze moeten uitvoeren zijn heel aantrekkelijk. Er wordt hard gewerkt en met veel plezier.

De komende weken staan in het teken van het bezoek van Sinterklaas aan ons land en de viering van Kerst. Om naar uit te kijken. Vol verwachting...

O ja, op maandag 4 december gaan we naar de ijsbaan in de binnenstad. Op de fiets en goed gemutst!

Na het kerstfeest in de kerk is het tijd om twee weken vakantie te vieren!!!  

We zijn net begonnen aan ons schooljaar. Het is altijd weer even wennen! Wennen aan elkaar, het schoolritme, de nieuwe meester, nieuwe boeken enz... Dat heeft gewoon even tijd nodig.

Het is in elk geval handig om te weten dat groep 4 op elke donderdagochtend gymles heeft. Ze nemen sowieso een tas mee, met daarin gymkleren en gymschoenen zonder zwarte zolen.

Volgende week dinsdag, 29 augustus, komt trouwens de schoolfotograaf op school. Er worden dan portretfoto's en groepsfoto's gemaakt.

We hopen op een gezellig, leerzaam en supermooi jaartje groep 4!