U bevindt zich hier: Groepen » 2017 - 2018 » Groep 3b

Juni

Op maandag 4 juni was het de beurt aan Sarah om te trakteren:

Mei

Na twee weken vrij te zijn geweest hadden we na de vakantie meteen een lekkere tractatie van Sandra:

April

Op donderdag 26 april gingen we op schoolreis! Helemaal met de bus naar Drente! Het was erg gezellig en de kinderen hebben genoten (ook van alle lekkere ijsjes).

De foto's staan in het fotoalbum!

Op 20 april vierden we de koningsspelen in het bos. Wat hadden we mooi weer en wat hebben de kinderen goed hun best gedaan met alle spelletjes. Fijn dat de kinderen van groep 8 ons hierbij hielpen!

De foto's hiervan staan in het fotoalbum!

We hadden ook weer twee jarigen in april namelijk Dina en Daley:

Laatst hadden we een keer drie jongens in de klas met dezelfde kleren aan. Afgelopen maandag waren er weer twee die erg op elkaar leken. Allebei hadden een mooie nieuwe trui aan:

Op 2 april werd Nikki 7 jaar! Op dinsdag 3 april nam ze een lekkere traktatie mee:

Na een lang paasweekend kwam Dylan op school met een mand vol Batmanbananen! Hij was namelijk op 30 maart zeven jaar geworden!

Maart

Op vrijdag 9 maart was het Kanjerdag. Groep 3 heeft mooie kaarten gemaakt en die in de wijk uitgedeeld. Verder hebben we gezellige spelletjes in de klas gedaan.

Foto's hiervan staan in het fotoalbum bij groep 3b!

De zon laat zich al steeds vaker zien en dat geeft al een beetje een voorjaarsgevoel! Vandaar dat we hele vrolijke schilderijen met bloemen hebben gemaakt.

De foto's hiervan ziet u in het fotoalbum!

Inmiddels zitten we alweer in kern 9 en zijn we druk met vooral het spellen van woorden. De kinderen hebben zoveel mogelijk woorden bedacht met de ng en de nk en die op het bord geschreven:

Februari

We zijn de afgelopen tijd bezig geweest met kern 8. We leerden over verkleinwoorden, woorden met "sch"en woorden die eindigen op -eer, -oor en -eur.

Met rekenen hebben we gesplitst en gerekend met geld.

Wat heel grappig was op een dag was dat er ineens een "drieling" in onze klas was! Kijk maar:

Januari

Aan het eind van deze maand hadden we nog een jarige: Roan! Gefeliciteerd!

Na twee weken kerstvakantie zijn we in dit nieuwe jaar alweer hard aan het werk gegaan. Met lezen hebben we nu alle letters gehad en zijn we begonnen aan kern 7! In deze kern gaat het ankerverhaal over Op safari gaan. We zijn al druk bezig met het verzamelen van spullen die daar mee te maken hebben voor onze thematafel! We hebben al een verrekijker, zonnebril, een pet en een jeep! De wilde dieren komen nog!

Met rekenen zijn we nog wat aan het herhalen van voor de vakantie en gaan we volgende week in het B boek beginnen.

Ook hadden we nog een traktatie te goed van Ceylin:

GELUKKIG NIEUWJAAR!!!!!!

December

Damian is op 31 december jarig en vierde dit voor de vakantie:

Op vrijdag 8 december was het alweer feest want Azra vierde haar verjaardag:

Op dinsdag 5 december was het eindelijk zover: De verliefde piet zou gaan trouwen met Juf Ilse! Daley uit onze groep mocht de ringen dragen..... Spannend allemaal hoor!

Wat fijn dat juf Ilse toch besloot bij ons op De Brug te blijven!

Foto's hiervan staan in het fotoalbum

Op donderdag kregen alle kinderen een pietendiploma! Ze hadden alle onderdelen met gym goed gedaan!

De foto's hiervan staan in het fotoalbum.

De feestmaand december is aangebroken. We begonnen met twee gezellige verjaardagen, namelijk die van Mees en Isabella:

November

Op donderdag 23 november mochten de kinderen hun schoen zetten. Wat waren ze blij met hun schoencadeautje! Maar de rommelpiet had wel veel stoelen omgegooid!

 

We zijn inmiddels bezig met kern 4. Wat hebben we al veel letters geleerd! In deze kern zijn dat tot nu toe de : w en de o en de a. Roan was daar heel blij om want nu hadden we alle letters van zijn naam gehad!

Met rekenen loopt er steeds een buschauffeur door de klas. Bij de bushalte stappen kinderen in of uit en zitten er dus meer of minder mensen in de bus. Zo oefenen we met plus en min!

We zijn met schrijven ook al in een nieuw schrift begonnen en iedereen doet het al heel netjes! Dat is te zien aan de zonnetjes om de letters heen!

Op 8 november mogen alle opa's en oma's een kijkje komen nemen op school. Dat wordt vast heel gezellig!

 

Oktober

Op 4 oktober was de start van de Kinderboekenweek. We begonnen deze morgen met het dansje op het liedje Gruwelijk eng! Iedereen deed mee op het plein en elke groep kreeg een mooi boek van Meester Rob.

In de klas zijn we druk bezig met het thema van de Kinderboekenweek. Lekker griezelen is erg leuk maar we hebben afgesproken dat het niet te eng of bloederig mag zijn uiteraard! Onze groep kreeg het prentenboek Bang mannetje waar we uit gaan lezen.

Op donderdag 12 oktober zal er een gezellige kijkavond zijn op school vanaf 16.15 uur. Dan kunt u komen kijken wat de kinderen allemaal rond het thema hebben gedaan en gemaakt.

 

September

Op 29 september werd ZaÏra 6 jaar en zij bracht een heerlijke traktatie mee: lekkere gezonde spiezen met een druif, worstje en kaas:

Op vrijdag 22 september vierden we de verjaardag van Tim en hij had hele lekkere bananenpiraten mee:

Afgelopen donderdag hebben de kinderen heerlijk geklommen en geklauterd in de gymzaal! Foto's hiervan kunt u vinden in het fotoalbum.

Op 8 september hadden we dubbel feest omdat toen Daan en de juf jarig waren. Daan had een mooie tractatie bij zich voor ons:

We zijn nu bezig met kern 1 van Veilig Leren Lezen en we leren in deze kern de woorden: kip, rem, aap, raak en vis. Iedere keer als we een nieuwe letter aanleren, gaan we hem ook leren schrijven in ons schrijfschrift. Dit gaat al erg goed!

Met rekenen zijn we vooral bezig met de getallenlijn en tellen.

Op dinsdag 5 september vierden we de verjaardag van Mees:

Augustus

Op 27 augustus werd Devaney 6 jaar en ook zij had een heerlijke tractatie:

Vandaag hadden we onze eerste jarige, namelijk Naomi Bijman!  Ze was afgelopen zondag 6 jaar geworden en had een feestelijke tractatie mee:

Er werd de eerste twee dagen in groep 3 al hard gewerkt! We hebben met lezen het woordje "ik" geleerd samen met Zoem de bij! Ook hebben we een leuke Zoem geknutseld. Heel knap hoe de kinderen dat deden!

We hebben ook gerekend op de getallenlijn en geschreven in ons schrijfschrift!

 

Welkom op de groepspagina van groep 3b!

Het lokaal is er klaar voor en de juf ook! Aanstaande maandag gaan we beginnen.

Op deze pagina kunt u lezen wat we dit jaar allemaal doen en leren. Ook zullen er regelmatig foto's geplaatst worden in het fotoalbum.

Veel leesplezier!

Groetjes, Juf Ina