U bevindt zich hier: Groepen » 2017 - 2018 » Groep 1c-2c

Welkom in groep 1/2 c

maart/april

De twee maanden werken we over de lente. We kijken naar het weer: hoe warm of koud is het? Welk weer past bij de lente? Alleen maar zon? Nee in de lente kan het ook nog vrienzen of koud zijn.

Maar als het dan warm is, zien we plantjes groeien en knoppen van de bomen open gaan. We leren verschillende namen van de lentebloemen: narcis, tulp, hyacinth, blauwe druifjes. Ook leren we wat bloesem is, maar vooral: we zaaien en poten zelf echte bloemen. Zo leuk! Nu zien we hoe ze echt groeien. En we leren de plantjes verzorgen.

Bij groeien hoort meten. We meten hoe lang onze plantjes zijn. We zetten ze van lang naar kort en van kort naar lang. Maar ook onszelf meten we, want wij groeien ook! Hiervan zijn foto's bij ons foto-album.

In het fotoalbum komen ook foto's van spontane spelletjes op het plein. We leren namelijk veel door spontaan spelen en ontdekken. Veel plezier met de foto's.

Februari

Op 12 februari zijn onze vaders en moeders van harte welkom bij onze weekopening. We werken nu over de Liefde/Houden van. We hebben al gepraat over van wie we allemaal (kunnen) houden. Ook hebben we in ons lichaam gevoeld waar we Liefde voelen. (hart, buik..) Van ons zelf houden is ook super belangrijk. Daarom gaat de weekopening over: Je bent goed zoals je bent. En we lezen in de klas in het mooie boek van Max Lucado: "Niemand is zoals jij". Ook de Kanjertraining past hier heel goed bij. Nieuwsgierig geworden? Kom dan maar kijken 12 februari.

Januari

We zijn weer begonnen in het nieuwe jaar! Het was even wennen voor iedereen: weer vroeg opstaan. Maar het was ook weer leuk elkaar weer te zien.

We werkten over de winter en vooral het weer: sneeuw hadden we al gehad. En vrieskou. Maar nu: dan stormde het, zelfs een keer orkaankracht! Dan regende het keihard, dan miezerde het weer. We maakten een regenmeter om te zien hoeveel milimeter er steeds viel. Tijdens de storm waaide het zo hard dat zelfs ons glazenpotje (de regenmeter) omviel! We vonden het wel heel leuk om zo naar het weer te kijken.

November

We hebben vandaag genoten van een voorstelling in het Pietenhuis. Bedankt lieve ouders die bereid waren op zo'n korte termijn te kunnen gaan rijden. Het was de moeite zeker waard. Foto's staan in ons fotoalbum.

Verder dansen we elke vrijdagochtend met plezier tijdens de dansworkshop. We dansen dieren, maar pas ook superhelden. De foto's zijn in het album: Workshops november.

September

We zijn heerlijk aan het bouwen! Een huis voor Pompom en Zoem. 

 Buiten maken we heerlijke taartjes met tomaten uit ons eigen tuintje!

De eerste 2 weken

Zo de eerste twee weken zitten er op. De kinderen beginnen elkaar en de juffen een beetje te leren kennen en de juffen de kinderen. Het is weer wennen aan elkaar maar we hebben al fijn met elkaar gespeeld. De eerste werkjes zijn gemaakt  en we konden  heerlijk buiten spelen. Op dinsdag komt juf Maris ons muziekles geven van 9:50 uur tot 10:30 uur. Dat is altijd erg leuk.

Deze week zijn we begonnen aan het thema wonen. Hoe ziet een huis eruit?  Daar gaan we volgende week mee verder: hoe ziet jouw huis eruit? 

Afgelopen week was de schoolfotograaf er en iedereen is op de foto geweest. Dat ging heel goed. Alle kinderen durfden. Best knap als je net op school zit.

Donderdag middag hebben we naar een show van mad science gekeken. Dat was leuk en spannend! Op facebook staan een paar foto's.

Maandag is de informatie avond voor de groepen 1,2 en 3. U bent van harte welkom!

We gaan starten!

We hopen er een fijn jaar van te maken. We starten met 16 kinderen en tot de kerstvakantie komen er twee bij. We beginnen met elkaar eerst een beetje te leren kennen in de eerste week. In de tweede week gaan we rustig starten met ons thema Wonen. 

Op dinsdag 29 augustus is de schoolfotograaf er. Broertjes en zusjes die niet op school zitten mogen ook op de foto. Op maandag 4 september hebben we onze informatieavond. Welkom!

Ook dit jaar wilen we op donderdag weer gaan gymen. De eerste keer dat we dat willen gaan doen is donderdag 7 september. Het is handig als u gymschoenen met de naam van uw kind op school zet. Gymkleren mag wel maar hoeft niet.

Op woensdag, donderdag en vrijdag willen we weer de fruitdagen houden. Als u uw kind op deze dagen fruit mee geeft zou dat heel fijn zijn. Samen gaan we voor gezond.

Wij hebben er zin in! Groetjes juf Marion en juf Corrina