U bevindt zich hier: Groepen » 2017 - 2018 » Groep 1c-2c

Welkom in groep 1/2 c

juli

Nieuws van logeerknuffel Pom Pom

Beste kinderen van groep 1c.

 

Ik Pom Pom ben bij Milan Schuurbiers in het weekend te logeren geweest.

Vrijdag uit school zijn we eerst een broodje gaan eten bij Milan thuis.

Dat vond ik best wel spannend want Milan woont samen met twee honden die uiteindelijk heel lief zijn. Milan had mij verteld hoe ze heten. Blue en Noah 

Daarna moest hij naar logopedie oefeningen doen met dobbelstenen die ik heb tegen gehouden. 

Toen we daarmee klaar waren, zijn we thuis  gaan spelen en even later met mama naar tante Willeke en de opa en oma van Milan gaan. Zodat we naar het restaurant konden, omdat papa  en mama daar hadden afgesproken om te eten met de familie. Zaterdag zijn we naar de dierentuin geweest. Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Dat vonden Pom Pom  en Milan erg leuk, soms ook best spannend, omdat er beren waren en donkere tunnels met mist. Pom Pom en Milan hebben  leuk gespeeld in de speeltuin die daar ook was. 

Toen we later naar huis gingen mocht Pom Pom mee eten en hebben toen nasi en bami gegeten,bij de Chinees vandaan. En daarna moesten we naar bed ik mocht van Milan en van de papa en mama van Milan bij Milan in bed slapen. Zondag heeft Milan uitgeslapen en op zijn kamer gespeeld, totdat de kerk klokken  luidden. Toen mocht Milan zijn papa en mama wakker maken. Hij is mee geweest om de hondjes uit te laten op het veld en we zijn 's middags naar Ranzijn in Amersfoort geweest waar je allemaal plantje kan kopen voor in de tuin of huis en eten voor dieren. En later zijn we een rondje gaan wandelen in het bos waar we 2 edelherten  hebben gezien,ze stonden in de struiken en waren  rustig aan het eten. We zijn even later naar huis gegaan en hebben toen gebarbecued.

En toen gingen we douchen en naar bed

Groetjes Pom Pom en de ouders van Milan --> foto's van mijn avontuur vinden jullie in het fotoalbum van groep 1/2c

De laatste weken in de groep.

Nog een paar weken en dan is het schooljaar voorbij.... Een tijd van afronding en afscheid van groep 2. En daarna: vakantie. We zijn in deze periode niet alleen met onze feestvoorbereidingen bezig, maar ook met de zomervakantie. Wat gaan we doen in de vakantie? Veel kinderen gaan op vakantie, maar niet iedereen. Sommige kinderen gaan dagjes uit. Wat neem je dan allemaal mee? Hoeveel kun je meenemen eigenlijk? Wat is belangrijk? We oefenen dit met echte koffers. Ook kijken we naar de verschillende vervoersmiddelen: auto, vliegtuig, bus, boos, maar ook bijvoorbeeld de fiets. Niet veel kinderen wisten dat je daarmee ook op vakantie kon gaan. Vol verbazing bekeken we op internet de mooie, handige, volgeladen fietstassen.

Verder werken we in kleine groepjes in de Cito-boekjes om te kijken wat we al zelf kunnen. Dit doen we op een geconcentreerde, maar ook ontspannen manier. Bovenal kijken de juffen naar wat ze de kinderen in de groep zien doen en schrijven dat op de Kleuter-observatielijst. Die komt in onze kijkmap.

Wij wensen jullie allemaal alvast een heel fijne zomervakantie!

mei/juni

Deze periode werken we over de feesten die we de komende maanden vieren: moederdag, vaderdag, geboorte van Killians zusje, jarige stagejuf Anouk, Job- en Jetdag, afscheid (van groep 2). We bekijken wat er nodig is voor een feestje: welke versiering, de uitnodiging, feestkleding, een cadeau.... Vlakvoor de zomervakantie organiseren we ook ons eigen feestje! Op maandagmmiddag 9 juli om 14.30 komen onze ouders op ons feest. Ook krijgen we dan onze Kanjerdiploma's. We zijn hier in de klas dit nu aan het voorbereiden.

maart/april

De twee maanden werken we over de lente. We kijken naar het weer: hoe warm of koud is het? Welk weer past bij de lente? Alleen maar zon? Nee in de lente kan het ook nog vrienzen of koud zijn.

Maar als het dan warm is, zien we plantjes groeien en knoppen van de bomen open gaan. We leren verschillende namen van de lentebloemen: narcis, tulp, hyacinth, blauwe druifjes. Ook leren we wat bloesem is, maar vooral: we zaaien en poten zelf echte bloemen. Zo leuk! Nu zien we hoe ze echt groeien. En we leren de plantjes verzorgen.

Bij groeien hoort meten. We meten hoe lang onze plantjes zijn. We zetten ze van lang naar kort en van kort naar lang. Maar ook onszelf meten we, want wij groeien ook! Hiervan zijn foto's bij ons foto-album.

In het fotoalbum komen ook foto's van spontane spelletjes op het plein. We leren namelijk veel door spontaan spelen en ontdekken. Veel plezier met de foto's.

Februari

Op 12 februari zijn onze vaders en moeders van harte welkom bij onze weekopening. We werken nu over de Liefde/Houden van. We hebben al gepraat over van wie we allemaal (kunnen) houden. Ook hebben we in ons lichaam gevoeld waar we Liefde voelen. (hart, buik..) Van ons zelf houden is ook super belangrijk. Daarom gaat de weekopening over: Je bent goed zoals je bent. En we lezen in de klas in het mooie boek van Max Lucado: "Niemand is zoals jij". Ook de Kanjertraining past hier heel goed bij. Nieuwsgierig geworden? Kom dan maar kijken 12 februari.

Januari

We zijn weer begonnen in het nieuwe jaar! Het was even wennen voor iedereen: weer vroeg opstaan. Maar het was ook weer leuk elkaar weer te zien.

We werkten over de winter en vooral het weer: sneeuw hadden we al gehad. En vrieskou. Maar nu: dan stormde het, zelfs een keer orkaankracht! Dan regende het keihard, dan miezerde het weer. We maakten een regenmeter om te zien hoeveel milimeter er steeds viel. Tijdens de storm waaide het zo hard dat zelfs ons glazenpotje (de regenmeter) omviel! We vonden het wel heel leuk om zo naar het weer te kijken.

November

We hebben vandaag genoten van een voorstelling in het Pietenhuis. Bedankt lieve ouders die bereid waren op zo'n korte termijn te kunnen gaan rijden. Het was de moeite zeker waard. Foto's staan in ons fotoalbum.

Verder dansen we elke vrijdagochtend met plezier tijdens de dansworkshop. We dansen dieren, maar pas ook superhelden. De foto's zijn in het album: Workshops november.

September

We zijn heerlijk aan het bouwen! Een huis voor Pompom en Zoem. 

 Buiten maken we heerlijke taartjes met tomaten uit ons eigen tuintje!

De eerste 2 weken

Zo de eerste twee weken zitten er op. De kinderen beginnen elkaar en de juffen een beetje te leren kennen en de juffen de kinderen. Het is weer wennen aan elkaar maar we hebben al fijn met elkaar gespeeld. De eerste werkjes zijn gemaakt  en we konden  heerlijk buiten spelen. Op dinsdag komt juf Maris ons muziekles geven van 9:50 uur tot 10:30 uur. Dat is altijd erg leuk.

Deze week zijn we begonnen aan het thema wonen. Hoe ziet een huis eruit?  Daar gaan we volgende week mee verder: hoe ziet jouw huis eruit? 

Afgelopen week was de schoolfotograaf er en iedereen is op de foto geweest. Dat ging heel goed. Alle kinderen durfden. Best knap als je net op school zit.

Donderdag middag hebben we naar een show van mad science gekeken. Dat was leuk en spannend! Op facebook staan een paar foto's.

Maandag is de informatie avond voor de groepen 1,2 en 3. U bent van harte welkom!

We gaan starten!

We hopen er een fijn jaar van te maken. We starten met 16 kinderen en tot de kerstvakantie komen er twee bij. We beginnen met elkaar eerst een beetje te leren kennen in de eerste week. In de tweede week gaan we rustig starten met ons thema Wonen. 

Op dinsdag 29 augustus is de schoolfotograaf er. Broertjes en zusjes die niet op school zitten mogen ook op de foto. Op maandag 4 september hebben we onze informatieavond. Welkom!

Ook dit jaar wilen we op donderdag weer gaan gymen. De eerste keer dat we dat willen gaan doen is donderdag 7 september. Het is handig als u gymschoenen met de naam van uw kind op school zet. Gymkleren mag wel maar hoeft niet.

Op woensdag, donderdag en vrijdag willen we weer de fruitdagen houden. Als u uw kind op deze dagen fruit mee geeft zou dat heel fijn zijn. Samen gaan we voor gezond.

Wij hebben er zin in! Groetjes juf Marion en juf Corrina