U bevindt zich hier: Groepen » 2017 - 2018 » Groep 1a-2a

Welkom op de pagina van groep 1/2 A

Voor foto's van alle uitjes en thema's zie fotoalbum.

Mei 2018

Na een heerlijke vakantie zijn we weer begonnen. De laatse thema`s zijn dit jaar feest, water en de vakantie.

Woensdag 23 mei vieren alle juffen en meesters hun verjaardag.

Op maandag 28 mei begint de vierdaagse. De kleuters lopen elke ochtend door de wijk. Op donderdag mag u ze aan het eind van de route iets geven. Anders kunnen sommige kinderen aan het begin door het zware snoep al geen stap meer verzetten.

April 2018

In april werken we nog steeds over het thema dieren/lente/groeien en de wei in de klas wordt steeds voller, we hebben nu ook een koe en biggetjes. Inmiddels hebben we ook een aarbeienplant geplant en we hopen dat daar aardbeien aan komen!

April is een drukke maand met op 20 april de koningsspelen en op 23 april het schoolreisje. We gaan het thema op 25 april afsluiten door koekjes te bakken en daarvoor hebben we natuurlijk melk, boter en eieren nodig.De kinderen weten nu dat dieren dit hebben geproduceerd.

Maart 2018

Na een frisse voorjaarsvakantie zijn we weer begonnen. We hadden in de hele groep veel last van de griep. Zelfs de juffen hebben het te pakken gehad. En op sommige dagen hadden we erg weinig kinderen. 

Deze weken werken we over Pasen en lente. We hebben een bloemenwinkel in de klas.

Ook hebben we in deze maand de kanjerdag en op woensdag 14 maart gaan we naar de Bethelkerk, dan is het namelijk biddag.

Februari 2018

Afgelopen vrijdag mochten we komen kijken bij een dansvoorstelling van Kultuurkust. Het was best spannend om in zo'n echte zaal met grote stoelen te zitten. De kinderen zagen de voorstelling waarbij een danseres een beer kwijt was. Gelukkig werd de beer weer teruggevonden en mochten de kinderen ook zelf mee dansen. zie foto's voorstelling

We zijn pas ook op visite geweest bij Eliana. Zij had thuis een springkussen in de tuin staan en we mochten er allemaal lekker op spelen. Bedankt Eliana! zie foto's springkussen.

Het is bijna Valentijnsdag, daarom werken wij over houden van......De prentenboeken: Raad eens hoeveel ik van je hou ? en Kikker is verliefd staan centraal.

En op 6 februari is het open dag. Dan zijn de ouders van nieuwe leerlingen van harte welkom om de school te bekijken.

Ook verwelkomen we twee nieuwe leerlingen bij ons in de groep: Tim en Elise.

Januari 2018

We zijn begonnen in het nieuwe jaar. Na een fijne vakantie werken we over winter en het prentenboek: Kikker in de kou.Deze maand nemen we ook bij sommige kinderen de cito af. Die uitslag hoort u bij de 10 minuten gesprekken in maart.

In januari is Tala in onze groep erbij gekomen.

December 2017

De drukke maar o zo gezellige maand december is aangebroken. Op 5 december vieren we het Sinterklaasfeest en Kerst vieren we dit jaar in de kerk. U krijgt hiervoor een uitnodiging.

November 2017

Na de herfstvakantie zijn de workshops begonnen. Dit betekent dat we 5 keer op vrijdag les krijgen van een juf die dans en drama geeft. De kinderen hebben veel plezier tijdens deze lessen. Op 24 november bent u van harte welkom om een les bij te wonen. Start ong.8.45 uur.

Daarnaast hebben we het thema herfst afgesloten en hebben we samen tomatensoep met spinnetjes gemaakt. De kinderen hebben heerlijk gegeten! U ziet nog enkele herfstwerkjes op de foto's in het album herfst/sint. We zijn al begonnen met het thema sinterklaas en hebben samen het pietenhuis gemaakt. Ook liggen de verkleedkleren weer in de huishoek en daar staat ook de stoel van sint. In de bouwhoek kunnen kinderen de boot bouwen. Kortom genoeg te doen in deze gezellige tijd van het jaar!

Op maandag 6 november hebben wij onze weekopening. Daar mogen de ouders bij aanwezig zijn. We beginnen om 8.30 uur in de gymzaal.. Er mogen geen kleine broertjes en zusjes bij zijn.

En twee dagen later op woensdag 8 november is het opa en oma dag. Vanaf 9.00 uur mogen de opa's en oma's even in de klas bij hun kleinkind komen kijken. Dit vinden wij erg gezellig.

September 2017

Ons eerste thema is dit jaar wonen/bouwen. De kinderen hebben een woordenlijst mee gekregen met de woorden die wij behandelen. We vouwen ons eigen huis. En bekijken in de wijk de huizen en flats. We bouwen in de bouwhoek met een echte bouwhelm op en werkhandschoenen aan. Heeft u thuis nog spullen die bij ons thema passen. Het is van harte welkom.

Inmiddels zijn we goed op dreef. Er worden mooie dingen gebouwd, er zijn plattegronden gemaakt en we hebben de woonwinkel loods 5 in de klas. Kinderen gaan daar spullen kopen om ons huis nog mooier te maken. We maken ook even een uitstapje naar het bos en zoeken daar herfstspullen om een herfsttafel te maken. Omdat in de herfst de appels van de bomen vallen hebben we het over de appel en maken we appelflappen. We maken nu langzamerhand de overgang naar het nieuwe thema kinderboekenweek: Je hoeft niet bang te zijn. U kunt nieuwe foto's vinden in ons fotoalbum onder het kopje bouwen / wonen.

Augustus 2017

Na een lange zomervakantie gaan we weer starten op 21 augustus om 8.30 uur. Er komen heel veel nieuwe kinderen in de groep. Wij hopen dat jullie er ook zin in hebben. Wij (de juffen) in ieder geval wel.

Tot gauw. Juf Annemarie en juf Thea